05 Aralık 2017 16:01

Demirtaş ve Yüksekdağ’ın duruşmalarına katılım çağrısı

HDP İzmir il örgütü tutuklu Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş ve eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın 6-7 Aralık’ta görülecek davaya çağırdı.

Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü tutuklu Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında açılan ve 6-7 Aralık tarihinde Sincan Yerleşkesinde görülecek dava öncesi basın açıklaması gerçekleştirdi. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kitle, “Demokratik siyaset tasfiye edilemez. Durmayalım, dur diyelim” ve “Vekilim irademdir, irademe dokunma” yazılı pankartlar açarak sık sık, “Hak hukuk adalet” , “Faşizme karşı omuz omuza” , “Demokratik siyaset engellenemez” sloganları attı. 

Basın açıklaması okuyan HDP İzmir İl Eş Başkanı Semra Uzunok, 4 Kasım 2016 tarihinden itibaren siyasi soykırım operasyonu yapıldığını belirterek, HDP ve birleşenlerine yönelik gözaltı ve tutuklamalar ile demokratik siyasetin önünün kapandığını söyledi. OHAL ile ülkenin hukuksuz bir şekilde yönetildiğini ifade eden Uzunok, “Hakların, emekçilerin, kadınların kazanışmış hakları KHK ile yok edilmiş, on binlerce insan işsiz bırakılmıştır. Yüzlerce belediyeye el konulmuş, kayyumlar ile halkların iradesi yok sayılmış ve belediye eş başkanları tutuklanmıştır” dedi. 

Yüksekdağ’ın vekilliğinin hızlıca düşürüldüğünü hatırlatan Uzunok, “HDP’yi siyasetten uzaklaştırma yöntemlerinin tümü boşa çıkmıştır. Bizler ülkede barışın ve demokrasinin teminatı olduğumuzu biliyoruz. Tekçi zihniyetin bu ülkenin emekçilerine, kadınlarına ve haklarına zulümden başka bir şey getirmediği görülmüştür. 6 milyondan fazla oy almış Türkiye’nin üçüncü siyasi partisi olan HDP’yi baskı ve zorla sindiremezler. 6-7 Aralık’ta Sincan’da yapılacak duruşmaların Evrensel Hukuk İlkelerine uygun yapılması halinde Eş Genel Başkanlarımızın haksız yere tutulmalarına son verileceğini biliyoruz. Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş onurumuz ve irademizdir. Derhal serbest bırakılmalılar" dedi. (İzmir/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Eski Galatasaraylı Jo, Brezilya'da yılın futbolcusu seçildi

SONRAKİ HABER

Sarıyer'de temizlik işçisine silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...