HT Solar’da direniş devam ediyor

HT Solar'da patronun Birleşik Metal-İş üyelerini işten atması ve devreye Türk Metal’i sokmaya çalıştığı iddiası üzerine başlayan direniş sürüyor.

05 Aralık 2017 12:19
Paylaş

İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren HT Solar Enerji’de patronun Birleşik Metal-İş üyelerini işten atması ve devreye Türk Metal’i sokmaya çalıştığı iddiası üzerine işçilerin başlattığı direniş bugün de devam etti.

Tuzla Organize Sanayi Serbest Bölge’de bulunan 600’ü aşkın işçinin çalışıtğı Solar’da işçiler Birleşik Metal-İş’e üye oldu. Bunun üzerine patron Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin bir kısmını işten attı. Patronun Türk Metal’in yetkilileriyle devreye sokması iddiası üzerine Solar işçileri dün iş bıraktı. Üretimi durduran işçiler fabrika önünde eylem yaparak, hem dışarıda hem içeride bekleyişe geçti. Direnişe geçen işçileri başka fabrikalarda çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler de yalnız bırakmadı. Birleşik Metal-İş tarafından dün yapılan açıklamada ise “İşyerinde şu anda işverenlik tarafından tüm vardiyalar iptal edildiği için, işyerinde kalan gece vardiyasındaki işçiler, işten atılan arkadaşlarının işbaşı yaptırılması ve sendikal örgütlülüklerinin tanınması için bekleyişlerini sürdürüyorlar. Dışarıda da bölgedeki fabrikalardan gelen temsilci ve üyelerimizle, HT Solar Enerji işçileri ile dayanışma halinde fabrika önünde bekleniyor. HT Solar Enerji’de yaşananlar sendikal hak ve örgütlenme özgürlüğüne gösterilen tahammülsüzlüğün açık göstergesidir. HT Solar Enerji’de sendikalaşma mücadelesi, işçilerin kazanımıyla sona erecektir. İşçilerin sendikalaşma hakkına saygı duyulmalı ve atılan işçiler geri alınmalıdır” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Taşerona 'kadro müjdesi' verildi, peki bu ne anlama geliyor?

SONRAKİ HABER

Yeni e aralık sayısı ‘demokrasi’yi tartışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...