05 Aralık 2017 09:47

BM’den Yemen çağrısı: Çatışmalara ara verilsin

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi, Yemen halkına yardım ulaştırılabilmesi için çatışmalara ara verilmesini talep etti.

Paylaş

Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, Yemen’de devam eden çatışmalar sebebiyle temel gereksinimlerine erişemeyen Yemen halkına yardım edilebilmesi için çatışmalara ara verilmesini talep etti.

Yemen eski devlet başkanı Ali Abdullah Salih’in öldürülmesiyle Husiler tarafından ele geçirilen başkent ve ülke genelinde devam eden çatışmaların, Yemen halkının gıda, temiz su ve sağlık desteği gibi temel ihtiyaçlarına ulaşımını engellediği belirtiliyor. 

Jamie McGoldrick, yayınladığı açıklamada, “Sana kenti sokakları savaş alanlarına döndü ve güvenlik, gıda ve sağlık desteği ihtiyacı olan Yemen halkı evlerinden dışarı çıkamaz hale geldi. Ambulans ve medikal yardım ekipleri, sokaklardaki çatışmalar sebebiyle ihtiyaç halindeki insanlara ulaşamıyor. Bütün taraflara, insani yardım kuruluşları ve sağlık personelleri dahil olmak üzere sivil halka yapılan saldırıların uluslararası insancıl hukuk kurallarını ihlal ettiğini ve savaş suçu sayılabilecek raddede olduğunu hatırlatıyorum” dedi. 

MANSUR’DEN HUSİLERE KARŞI ÇAĞRI

Bu arada Yemen’in Husiler tarafından devrilen ve Suudi Arabistan’la ittifak yapan eski Başkanı Abdrabu Mansur Hadi, Yemen halkını Husilere karşı direnmeye çağırdı.

Yemen’in başkenti Sana’yı ele geçiren Husilerle ilgili açıklama yapan Hadi, Suudi Arabistan’daki bir televizyon yayınında “Bu suçlu çetelere karşı güçlerimizi birleştirelim ve Yemen'i bu kabustan kurtarmak için yeni bir sayfa açalım” dedi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Ekim Devrimi yol göstermeye devam ediyor!’

SONRAKİ HABER

Almanya’da G20 karşıtlarının evlerine baskın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa