05 Aralık 2017 09:38

‘Ekim Devrimi yol göstermeye devam ediyor!’

Emek Partisi (EMEP) Düzce İl Örgütü, Ekim Devrimi’nin 100. yılında panel düzenledi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Düzce İl Örgütü, Ekim Devrimi’nin 100. yılında Eğitim Sen binasında panel gerçekleştirdi. Panele EMEP İzmit İlçe yöneticisi Dursun Deniz ve KESK MYK üyesi Elif Çuhadar katıldı.

Ekim Devrimi’nin işçi sınıfı ve halklar açısından kazanımlarını anlatan Dursun Deniz  “Burjuva demokrasisinin en ileri uygulandığı ve gelişmiş ülkeler olarak gösterilen ülkelerde dahil dünyanın hiçbir bölgesinde insanlar, Sovyetler kadar geniş haklara sahip olamadılar. Her emekçinin en az 1 ay yıllık izin hakkı vardı. Milyonlarca işçinin yıllık iznini geçirebileceği dinlenme evleri yapılmıştı. İsteyen için deniz kenarında, isteyen için dağ evlerinde. Hiçbir işçi, sendikasının ya da meslek grubunun izni olmaksızın işten çıkarılamazdı” dedi. Ulusların kendi kaderlerini tayin hakkını koşulsuz şartsız tanıyan tek ülkenin de Sovyetler olduğunu belirten Deniz, Çarlık döneminde halklar hapishanesi olan ülkenin, çeşitli halkların gönüllü ve kardeşçe yaşayabildiği bir ülke haline geldiğini söyledi. 

Dursun Deniz’in ardından söz alan KESK MYK Üyesi Elif Çuhadar da Sovyetlerde kadınların kazanımı ve eğitim modeli üzerine bir sunum yaptı. Çuhadar, devrimden hemen sonra kadın erkek eşitliğinin ilan edildiğini ve bunun için hızlı adımlar atıldığını kaydetti. Sovyetler Birliği’nin eğitim ve bilim alanında da çok önemli ilerlemeler yaşadığını söyleyen Çuhadar, eğitimin parasız, nitelikli ve kolay ulaşılabilir olduğunu ifade etti. Çuhadar tüm öğrencilere yüksek öğrenim hakkının da tanındığını söyledi. (Düzce/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

‘Kapıya polis dikmek Kenan Evren'in bile aklına gelmemişti’

SONRAKİ HABER

BM’den Yemen çağrısı: Çatışmalara ara verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa