04 Aralık 2017 13:29

Brexit sonrası ‘Sömürecek göçmen işçi bulamama’ telaşı

Birleşik Krallık’ın şarap üretecisi Chapel Down şirketi Brexit’ten sonra meyve ve şarap üreticilerinin işçi sorunu yaşayacağı konusunda uyardı.

Paylaş

Birleşik Krallık’ın en büyük şarap üreticilerinden Chapel Down şirketi, “Zaten iş gücü sıkıntısı çeken” bahçe bitkiciliği sektöründe Brexit’ten sonra meyve ve şarap üreticilerinin “sezonluk işçi” sorunu yaşayacağı konusunda uyardı.  

DHA’nın haberine göre Birleşik Krallık’ın başbakanlık konutuna da şarap tedarik eden Chapel Down, “Brexit’in ardından kapılar yabancı meyve toplayıcılarına kapatılırsa Britanyalılar açlıktan ölecek” iddiasında bulundu. 

Merkezi Kent’te bulunan İngiltere’nin en büyük şarap üreticisi ürettiği şarap, bira, elma şarabı ve cin için Avrupa Birliği’nden gelen üzüm toplayıcı mevsimlik göçmen işçilere bel bağlıyor.

Chapel Down CEO’su Frazer Thompson “Brexit sonrasında en büyük etki tarım istihdamına olacak. Kent bölgesi son yıllarda hep Doğu Avrupa’dan gelen meyve toplayıcılarına güvendi ama bu iş gücü konusu çözülmezse Brexit’ten sonra hepimiz aç kalacağız. Ya da her şeyi ithal etmek zorunda kalacağız” dedi. Ulusal Çiftçiler Birliğinin verdiği bilgilere göre bahçe bitkiciliği sektöründe ihtiyaç duyulan iş gücünde eylül ayında yüzde 29’luk bir açık vardı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ürdün’den Trump’a Kudüs uyarısı

SONRAKİ HABER

Kayıp denizcilerin yakınları: Yanıt istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa