04 Aralık 2017 12:52

AÜ’de fatura işçiye çıkarıldı

AÜ öğrencileri, yemeklerin pahalı olması ve kurt çıkması sebebiyle yemekhaneye gitmeyince yönetim 70 taşeron işçiyi ücretsiz izine çıkardı.

Paylaş

Ankara Üniversitesi öğrencileri, yemeklerin pahalı olması ve kurt çıkması sebebiyle yemekhaneye gitmeyince faturayı işçilere çıkaran üniversite yönetimi, yemekhanede çalışan yaklaşık 70 taşeron işçiyi ücretsiz izne çıkardı. İşçiler bunun işten atma anlamına geldiğini belirterek tepki gösterdi.

Ankara Üniversitesi, dönemin başında okul girişine koyduğu turnikelerle kartlı sisteme geçmişti. Daha önce para ve fiş ile çalışan yemekhanede de kademeli olarak kartlı sisteme geçildi. Üniversite ve Vakıfbank arasında yapılan anlaşma ile getirilen sisteme göre, öğrenciler saat 11.00’e kadar Vakıfbank ATM’lerinden kartına para yüklüyor ve üniversitenin sitesinden onaylatıyor. Buna tepki gösteren öğrenciler, zaten yemeklerin 3 TL’ye çıkarılması, yemeklerden kurt çıkması gibi nedenlerle yemekhaneye gitmemeye başladı. Üniversite yönetimi buna çözüm bulmak yerine faturayı işçilere kesti. Yemek fişlerini dağıtan işçilerin de arasında bulunduğu yaklaşık 70 işçi ücretsiz izne çıkarıldı.

Yaşananları gazetemize anlatan bir işçi, Doruk isimli taşeron firmada çalıştıklarını söyledi. Fişli sistemden kartlı sisteme geçilmesi, öğrencilerin artık yemekhaneye gelmemesi gibi gerekçelerin öne sürüldüğünü belirten işçi, “Artık size gerek kalmadı dediler. Çalıştığımız şirket de buna karşı çıktı ama hâlâ bir çözüm bulunabilmiş değil. Cebeci, Tandoğan, DTCF, Veterinerlik ve Gölbaşı Kampüsü başta olmak üzere her yemekhaneden arkadaşlarımızı çıkardılar” dedi. Ücretsiz izne çıkarmanın işten atma anlamına geldiğini belirten işçilerin gözü şirket ve üniversite arasındaki görüşmede. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tecritte olduğu için 10 gündür açlık grevinde

SONRAKİ HABER

Düşünmek Lazım / Antik Smyrna kenti kazıları -1

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...