04 Aralık 2017 09:27

Sinop Gerze’de ‘kafes balıkçılığına hayır’ eylemi

Sinop Gerze’de kafes balıkçılığına karşı ‘Gerze' yi kafese sokamaz sınız! Kafes balıkçılığına hayır!’ sloganlarıyla eylem düzenledi.

Paylaş

Gerzeliler kafes balıkçılığının pırıl pırıl Gerze denizini eski haliç gibi pis, balık yetişemez, kokudan yaklaşılmaz hale getireceklerini bildikleri için. bu yönteme kararlı bir şekilde karşı çıkıyor. Gerze’de “Gerze' yi kafese sokamaz sınız! Kafes balıkçılığına hayır!” sloganlarıyla eylem düzenlendi. 

Pazar günü Gerze Hacıselli köyü baalıkçı barınağında biraraya gelen Gerzeliler “Gerze ve denizi sahipsiz değil, kafes balıkçılığına izin yok” şiarıyla eylem yaptı. 

Karadan otobüs ve özel araçlarla, denizden gerzeli balıkçı motorlarıyla Hacıselli- Töngel sokağı balıkçı barınağına gelen Gerzelilere burada bir açıklama yapan Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, “Kafes balıkçılığı daha önce nerde yapıldıysa denizi deniz olmaktan çıkardı. Ordu-Perşembe halkı şikayetçi, Samsun-Yakakent halkı şikayetçi her nereye yapıldıysa oranın halkı şikayetçi oldu ve onları kovdular. Biz de Gerze ve Sinop halkı olarak kafes balıkçılarına fırsat vermeyerek denizi kirlettirmeden buradan defedeceğiz. Gerze ve Sinop sahilleri sahipsiz değil bu böyle bilinsin.” şeklinde konuştu. 

Hacıselli köyü balıkçılarından Sezai olgunsoy “Kafes balıkçılığı denizde büyü kirlilik yapacak. bizim balıkçılığımıza zarar verecek. Ekmeğimize dokudrtmayacağız. Elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz. Kafes balıkçılığına hayır!” şeklinde konuştu. 

Balıkçı barınağına gelen Gerzeliler daha sonra Sinop çevresinde tututlan hamsi ve barbunya balıklarından oluşan nevaleleriyle burada piknik yaptı. 

Gazetemize konuşan Yeşil Gerze Çevre Platformu sözcüsü Gerze Balıkçılık Kooperatıfi Başkanı Osman Başer ise; “Önümüzdeki günlerde panerller, konferanslar, yürüyüş ve basın açıklamaları düzenleyerek mücadeleye devam edeceğiz. Halen “Kafes balıkçılığı istemiyoruz.” başlıklı imza kampanyamız devam ediyor.” dedi. (Sinop/EVRENSEL)  

Gerze (Evrensel)
 

ÖNCEKİ HABER

Aksoy ve Taş'ın beşinci duruşmasında ilk oturum sona erdi

SONRAKİ HABER

Yeşim Ustaoğlu ödülünü çocuklara ve kadınlara adadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...