04 Aralık 2017 06:03

Odun fiyatları yükselince halk ısınmak için talaşa yöneldi

Adana'da odun ve soba satıcıları, halkın ısınabilmek için fiyatı daha uygun olması nedeniyle odundan talaşa yöneldiğini belirtti.

Paylaş

Kışın gelmesiyle işlerinin açılmasını bekleyen odun ve soba satıcıları, ülkedeki ekonomik krizden kendilerinin de etkilendiğini belirterek, halkın ısınabilmek için fiyatı daha uygun olması nedeniyle odundan talaşa yöneldiğini kaydetti.

Kışın soğuk yüzünü göstermeye başlamasıyla işlerinin açılmasını bekleyen Adanalı odun satıcıları ve soba satıcıları, iş yapamamaktan dertli. 15 yıldır odunculuk yaptığını ifade eden Salih Doğan, odun fiyatlarının bu yıl yüksek olması nedeniyle satışlarda düşüş olduğunu, bu yüzden de zararına satış yaptıklarını anlattı. 

HALKTA ODUN ALACAK PARA YOK!

Sobalık odunun tonunun en çok 600 TL olduğunu, ancak halkta para olmadığı için satışlarında ciddi anlamda bir düşüşün yaşandığını dile getiren Doğan, “Geçen seneye göre bu yıl oduna talep hiç yok. Gördüğün gibi oturuyoruz. Pazar günü birkaç çuval satabildiysek sattık, işte budur durumumuz" diye konuştu. 

ISINMAK İÇİN TALAŞ YAKIYORLAR

Odun fiyatlarının geçen seneye göre iki katına çıktığını ve günden güne de arttığını paylaşan Doğan, bu nedenle de yurttaşların ısınmak için fiyatı daha uygun olan talaşa yöneldiğini ifade etti. 

Talaşın tonu ise, 300 ila 350 TL arasında. Fiyatının uygun olmasının yanı sıra yakması ev kadınlarına da rahat geldiği için talaşa olan rağbet oldukça yoğun. Bir kova talaş ile yurttaşlar 3 ila 4 saat boyunca ısınabiliyor.

İKİNCİ EL SOBA SATIŞLARI ARTTI

Oduncular gibi soba satıcıları da, ekonomik olarak zor durumda olması nedeniyle halkın ısınmak için sobaya yöneldiğini, daha çok ucuz soba aldığını ve ikinci el sobaya rağbet ettiğini belirtti.

Sobaların özelliklerine göre fiyatlarının 60 TL'den 350 TL'ye kadar değişebildiğini ifade eden sobacı Şeyhmus Alkan, “Soba satışları soğukların başlamasıyla birlikte artıyor. Şu ana kadar 100 tane soba sattım. Daha çok Suriyeliler ve fakir fukaralar alıyor. İkinci elde fiyatlar yarı yarıya. İnsanlar ikinci el alıyor. Kriz var insanların alım gücü yok" dedi. (Adana/MA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Messi'nin heykeline 2'nci saldırı

SONRAKİ HABER

'Zafer Biryol itirafçı oldu, sporda 'FETÖ'yü anlattı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...