02 Aralık 2017 23:28

'Nû' albümünün geliri sokak hayvanlarına bağışlanacak

Lokman Kurucu imzalı 'Nû' albümü, dijital platformlarda müzikseverlerle buluştu. Albüm gelirleri ise sokak hayvanlarına bağışlanacak.

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

Lokman Kurucu’nun ikinci albümü “Nû” 3adım müzik etiketiyle dijital platformlarda yerini aldı. Aranjörlüğünü Mehmet Yöntem, yönetmenliğini Cem Sait Arslantunalı ve Mehmet Evis’in yaptığı albümün kayıtları MC stüdyolarında gerçekleşti. Albümde Sunay Akın, Altay Öktem, Çayan Okuduci, Enver Ercan, Ömer Faruk Hatipoğlu, Şeref Bilsel ve Metin Cengiz’in şiirlerinden bestelediği şarkılara yer veren Kurucu, elde edilecek tüm geliri de sokak hayvanları için harcayacak. Albümünde 7 şairden 10 şiir yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde  ‘Nû’ şiirine klip çekilirken, Youtube kanalında yayımlandı.

‘Nû’ albümünü Kurucu şu sözlere anlatıyor: “Önce bir ses, sonra kendimi çağırmak için kullandığım bir isim; Nû! Çıktığım yollardan kendime dönme, kendimde kalma pişmanlığı. Ve bir gün bu pişmanlıkta toplanan şiirler notalara bölünüp, Nû’yu benden kurtardılar. Nû, bu şiirlerden yaptığım şarkıların toplamı.”

‘ŞİİRDEN ŞARKI YAPTIM’

Kurucu sözlerine şöyle devam ediyor: “Bir şair olarak sözün, anlamın her geçen gün biraz daha hayattan çekildiğini hissediyordum her yerde. Bu çekilmeyi en çok şarkılarda hissediyordum. Bütün şarkılar adeta anlamsızlık yarışına girmişler. Hangi şarkı daha az anlamlıysa, ne kadar az hayata, gerçeğe dokunuyorsa o kadar çok dinleniyor. Bu durum artık çok az müzik dinlememe neden oluyordu. Dinlediğim her şarkıdaki boşlukları kendi içimde dolduruyordum. Biz bu albüme bir taşma diyelim. Bu taşmanın sonucu. Şiirden şarkılar yaptım. Şiirden şarkılar yapmaya devam edeceğim.”

ÖNCEKİ HABER

Her şeye aşkla bakıyorsan işini yaparken de aşk ile yaparsın

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Cem Terzi: Dayanışma ezilenlerin nezaketidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...