02 Aralık 2017 10:53

'TV10 çalışanı Kemal Demir serbest bırakılsın'

TV 10'un kapatılmasına karşı gerçekleştirilen eylemin 61. haftasında tutuklanan TV10 çalışanı Kemal Demirin serbest bırakılması istendi.

Paylaş

TV 10'un kapatılmasına karşı Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirilen eylemin 61. haftasında Alevilerin evlerinin işaretlenmesine tepki gösterildi. Dün tutuklanan TV10 çalışanı Kemal Demirin serbest bırakılması istendi.

TV 10 emekçilerinin televizyon kanallarının hukuksuz şekilde kapatılmasına karşı Galatasaray Meydanı'nda gerçekleştirdikleri eylem 61. haftada da devam etti. Eylemde Malatya'da Alevilerin evlerinin işaretlenmesine değinilerek geçmiş dönemde Alevilere yönelik gerçekleştirilen katliamlar hatırlatıldı.  Tutuklanan TV10 çalışanı Kemal Demirin serbest bırakılması istendi.

Eylemde açıklamayı kapatılan TV10 çalışanı Hüseyin Kelleci gerçekleştirdi. 61 haftadır Galatasaray Meydanında olduklarını söyleyen Kelleci, "Ekranımızı karartsanız bile alevilerin sesi olmaya devam edeceğiz. Maraş katliamının yaklaştığı bu günlerde Malatya'da alevilerin yaşadığı 13 ev işaretlendi. Hâlâ failler bulunamadı. Kerbeladan bu yana devam eden bu zulümler ufak ufak yeniden devam ediyor gibi. Biz her zaman olduğu gibi hoşgörüden vazgeçmeyeceğiz. Direnmekten vazgeçmeyeceğiz. Çünkü direnenler kazanıyor" dedi.

Kapatılan TV10 çalışanı Kemal Demir tutuklandığını söyleyen Kelleci, "TV10'nun kapatılmasında bir gerekçe ve suç yok. Kemal Demir'in tutuklanmasından da bir gerekçe yok. Haksızlığa karşı direnmeye çağırıyoruz. Aleviler bu ülkenin kiracısı değil sahibidir. Alevilerin seslerine kulak verin" diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yüksel'de gözaltı aracında polis şiddeti

SONRAKİ HABER

F Oturumu’nda hasta mahpus Seyran Demir’in tahliyesi istendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...