02 Aralık 2017 08:57

Wallström: Casusluktan zarar görenler bildirimde bulunsun

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström, AKP Hükümeti'nin İsveç'teki casusluk çalışmalarından zarar görenlerin suç duyurusunda bulunmalarını istedi.  

Paylaş

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, yabancı medya kuruluşlarının temsilcileriyle yaptığı bir toplantıda AKP Hükümeti'nin İsveç'teki casusluk çalışmalarından zarar görenlerin polise başvurarak suç duyurusunda bulunmalarını istedi.  

Uluslararası Basın Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Evrensel'in konu hakkındaki sorularını yanıtlayan Wallström, ”Böylesi uygulamardan zarar görenler kesinlikle polise bildirimde bulunmalı ve ne türden zarar gördüklerini somut olarak belirtmeli” dedi.

Türk yetkilileri ile yaptıkları görüşmelerde bu konuyu da gündeme getirdiklerini belirten Wallström, casusluk faaliyetlerinin açığa çkmasından sonra neden Türk Büyükelçiyi makamına çağırıp olanları protesto etmediği sorusunu da, henüz ispat edilememiş iddialardan dolayı büyükelçiyi makamına çağırmayı doğru bulmadığını ancak iddialarla ilgili hoşnutsuzluklarını Türk yetkililere ilettiklerini söyleyerek yanıtladı.

Wallström, HDP eş başkanları, milletvekilleri ve belediye başkanlarının tutuklanmalarına karşı ne yaptıkları sorusuna ise şu yanıtı verdi:

”Darbe girişiminden sonra çok sayıda insan tutuklandı. Bu kabul edilemez. Ayrıca gazeteciler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine baskı yapılıyor. Biz sivil toplum örgütlerine maddi destekte bulunuyoruz. Gazeteci örgütlerine de yardım ediyoruz. Cezaevlerinde tutulanların duruşmalarında bulunmaya çalışıyoruz. Cezaevlerindekileri  unutmuyoruz. Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkileri giderek gerginleşiyor ve kuşkuyla karşılanıyor. AB içinde Türkiye’ye kapıların kapatılmasını isteyenler var. Bu görüşe katılmıyoruz.”

Wallström, Türkiye’de demokrasi ve özgürlüklerin gerçekleşmesi için Türk yetkililerle diyalogun sürdürülmesinden yana olduklarını söyledi. (Stockholm/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Maden çalışmaları Belediye Başkanı Gökhan’ı çileden çıkardı

SONRAKİ HABER

İsveç'te internetten tecavüze 10 yıl hapis cezası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...