02 Aralık 2017 08:35

Zarrab’ın el konan mal varlığının dökümü ortaya çıktı

ABD’de 'ABD, Atilla'ya karşı' davasında itirafçı olan Reza Zarrab'ın el konulan mal varlığının dökümü ortaya çıktı.

Paylaş

ABD’de 'ABD, Atilla'ya karşı' davasında itirafçı olan Reza Zarrab'ın el konulan mal varlığının dökümü ortaya çıktı.

ABD’nin New York kentinde tutuklu bulunan Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla'nın yargılandığı 'ABD, Atilla'ya karşı' davasında itirafçı olan Reza Zarrab'ın mal varlıklarına el konulması kararı verilmişti.

"Türkiye Cumhuriyeti'nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği" gerekçesiyle Reza Zarrab'ın mal varlıklarına el koyma kararı verildiği belirtilmişti.

Hürriyet’ten Fırat Alkaç’ın haberine göre, Zarrab'ın Kanlıca’da iki adet yalısı, Kandilli’de bir köşkü var.

Zarrab'ın ayrıca, 1 milyon 50 bin lira değerindeki Nazmi Ziya’nın ‘Kendi Evi’ tablosu, Büyükçekmece’de 47 adet dairesi, 1 milyon 850 bin değerindeki yazlığı; yine İstanbul’da 4 milyon liralık dairesi, Bakırköy’de üç süper lüks dairesi, Metroport Busidence Plaza’da iki ofis katı, Tuzla’da fabrikası bulunuyor.

Yaklaşık 300 milyon liralık gayrimenkulü bulunan Zarrab'a ait şirketlerin mali durumu şöyle:

Roysar Denizcilik: 2008’de kurulan şirketin sermayesi 5 milyon lira. Yönetim kurulu başkanı Reza Zarrab.

Roysar Holding A.Ş: 2010’da kurulan şirketin sermayesi de 5 milyon lira. Bu şirkette de yönetim kurulu başkanı Zarrab görülüyor.

Roysar Gıda Dış Ticaret Ltd. Şti: 2011’de Volgam Gıda olarak kurulan şirketin sermayesi 500 bin lira. Kuyumculuk meslek grubu içerisinde yer alan şirkette de Reza Zarrab yönetimde tek başına. Volgam Gıda, TİM’in 2015’teki ‘ihracat şampiyonu’ şirketler arasında yer almış ve bakanlardan ödül almıştı. 2015’te bu şirket Roysar’a dönüştü.

Roysar Altın Ticaret İthalat ve İhracat Ltd Şti: 2012’de kurulan bu şirkette kuyumculuk işi yapıyor. 5 milyon lira sermayeli şirketin yönetim kurulunda tek başına Reza Zarrab var.
Cameron Denizcilik Ltd Şti: 2012 mayısında kurulan şirketin sermayesi 5 milyon lira. 2016’da şirket tasfiye sürecine girdi. Reza Zarrab’ın bu şirketteki sermaye tutarı bir milyon 665 bin lira.

Are Havacılık A.Ş: 2012’de kurulan şirketin sermayesi 15 milyon lira. Reza Zarrab bu şirkette de yönetim kurulu başkanı. Şirketin genel müdürü Mustafa Özkan yakın bir zamanda istifa etti. Ancak ticaret sicile beyan verilmediği için istifası bir istifaname şeklinde verildi.

Roysar Mobilya A.Ş: 2012 kasım ayında kurulan şirketin sermayesi 8 milyon lira. Reza Zarrab yönetim kurulu başkanı. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

İsrail, Suriye’deki bir askeri üssü vurdu

SONRAKİ HABER

Özgür Ülke saldırısı: 23 yıldır gelmeyen adalet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa