02 Aralık 2017 07:51

ABD’de Senato vergi yasasını onayladı

ABD’de üst düzey gelir grubuna yarayacak ve orta sınıf ve işçi sınıfının yüklerini ağırlaştıracak yasa onaylandı

Paylaş

ABD’de Cumhuriyetçilerin sunduğu vergi yasa tasarısı Cumartesi sabah erken saatlerde 49 hayır oyuna karşılık 51 oyla ABD Senatosu tarafından onaylandı.

ABD’de ‘vergi reformu’ adı altında hazırlanan yasa üst düzey gelir grubuna yaradığı ve orta sınıf ve işçi sınıfının yükünü ağırlaştıracak olması nedeniyle eleştiriliyordu.

1980’den bu yana yapılacak en büyük vergi indirimi olan yasa bir Senato komitesi bütçe açığını bir trilyon dolar artıracağını söylemesine rağmen geçerek ABD Başkanı Donald Trump için önemli bir zafer oldu. Trump yasanın yıl sonu itibariyle yürürlüğe girmesini istiyor.

Bir Cumhuriyetçi senatörün Demokratlarla birlikte “hayır” oyu verdiği “Vergi İndirimleri ve İstihdam Yasası” ABD vergi sistemine köklü değişiklikler getiriyor. Şimdi yasa Senato ve Temsilciler Meclisi müzakere sürecine girmiş oldu.

Şimdi yasa Temsilciler Meclisi’nde ve oradan da onay aldığında ABD Başkanı Trump’ın imzası için Beyaz Saray’a gidecek. 

Demokrat Senatör Ron Wyden “Amerikalılar bu oylamayı unutmayacak” diyerek Twitter paylaşımıyla ülkedeki üst düzey gelir grubuna yarayacak ve orta sınıf ve işçi sınıfının yüklerini ağırlaştıracak yasayı eleştirdi. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Kapatılan TV10 çalışanı Kemal Demir tutuklandı

SONRAKİ HABER

Hunger-strike academic Nuriye Gülmen given conditional release

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...