30 Kasım 2017 10:45

Adana Şehir Hastanesi’nde sorun çok muhatap yok 

Adana Tabip Odası Adana Şehir Hastanesi’nde yaşadıkları yoğun çalışma, personel eksikliği, güvenlik gibi sorunlara dikkat çekti.

Paylaş

Adana Tabip Odası açılışının yapıldığı 18 Eylül tarihinden itibaren Adana Şehir Hastanesi’nde yaşadıkları yoğun çalışma, personel eksikliği, güvenlik gibi sorunlara dikkat çekmek için basın açıklaması gerçekleştirdi. 
Hastane açıldığından beri mutsuz ve huzursuz bir şekilde çalıştıklarını ifade eden Adana Tabip Odası Başkanı Doç Dr. Ali İhsan Ökten, “Sorunları çözmek için ileteceğimiz bir kurumsal yapı yoktur. Başhekimlik sorunları çözmek için ne kadar iyi niyetli uğraşsa da Kamu-Özel Otaklığı denilen bu sistemde sorunlarımız sistemle ilgili sorunlardır. Sorunlarımızı ancak 5555 numaralı santrale anlatmak zorunda kalıyoruz” dedi.

Açıklama için Başhekimlik önünde toplanan hekimler ve hemşirelere emniyet, güvenlik gerekçesi ile açıklamayı hastane dışında yapmalarını istedi. Polisin tavrını alkışlarla protesto ederek hastane dışına kadar yürüyen çok sayıda emekçi polislerin güvenlik gerekçesi yüzünden yol kenarında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya SES üye ve yöneticileri de katıldı.

DÖNER SERMAYE PAYI AZALDI

Doktorlar, hemşireler, asistanlar, personel, sekreterler, güvenlik ve taşeron işçiler adına açıklamayı okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ali İhsan Ökten, eskisinden daha çok çalışmalarına rağmen kamu-özel ortaklığı adı altında yapılan Şehir Hastanesi’nde asistan hekimlerin yok denecek kadar az, uzman hekimlerin ortalama dörtte bir veya yarısı kadar döner sermaye alırken hemşire ve teknisyenlerin büyük kısmının döner sermaye almadığını kaydetti.

GÜVENLİK GÖREVLİSİ YETERSİZ

Poliklinik, servis ve yoğunbakımlarda sekreter sorununu kısmen çözülmüş olmasına rağmen hala devam ettiğini dile getiren Ökten, doktorların hasta ile geçirecekleri vakti bilgisayara veri girerek harcaman zorunda kaldığına dikkat çekti. Hastanenin büyük olması nedeni ile güvelik sorununun mevcut olduğunu dile getiren Ökten, “Özellikle akşamları otoparkta güvenlik olmaması bir çok kadın hekim arkadaşımızın güvenliklerini tehdit etmektedir. Poliklinik ve servislerde bir sorun karşısında güvenlik ancak 5555 numarası arandıktan sonra geldiği için geç kalmaktadır” dedi.  Kullanılan yazılımın yavaş işlediğini ve zaman kaybına yol açtığını, görüntüleme kalitesinin düşük olduğunu ifade eden Ökten, “Sterilizasyon ücretlerinin yüksek olması nedeniyle zaman zaman tıbbi firmalar malzeme verememektedir. Bu da ortopedi ve beyin cerrahi gibi bazı ameliyatların yapılmaması gibi duruma yol açmaktadır” dedi. 

‘ESKİ HASTANE TEKNOLOJİ ÇÖPLÜĞÜ’

6 yıl önce açılan TOKİ Numune hastanesinin içindeki milyonlarca liralık tıbbi malzeme ile teknoloji çöplüğüne döndürüldüğünü ifade eden Ökten, Şehir Hastanesi’nin uluslararası firmaların teknoloji pazarı konumuna getirilmiştir. En fazla 4 yılda sabit yatırım ile böyle bir hastaneye sahip olunacakken Sağlık Bakanlığı buraya 25 yıl kira ödeyecektir. Sağlık Bakanlığı kendi arazisinde kiracı konumundadır” dedi.

Asistan Hekimler olarak yaşadıkları sorunları paylaşan Dr. İsmail Eroğlu, asistan hekimler olarak yeterli asistan hekim olmaması nedeniyle bu süreçten ağır zarar gördüklerini, eğitimlerini yeterince alamadıklarını belirterek “Çalışma hayatımızda mutsuzuz. Kaygılarımız her geçen gün artmakta.Yakın zamanda 3 doktorun intihar ettiğine dikkat çeken Eroğlu, onların işaret ettiği gelecek kaygıları, iş yükünü duymak aynı koşullarda çalışan bizleri de kaygılandırıyor” dedi.(Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

35. Hafta Adalet Nöbeti’nde Tahir Elçi anıldı  

SONRAKİ HABER

Notos’un Aralık-Ocak sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...