29 Kasım 2017 07:53

Tahir Elçi'yi 'terörist' ilan eden savcı 'sehven' dedi

Tahir Elçi'nin cenazesinden paylaşılan fotoğraf için 'Terör örgütü mensubunun cenazesine ait olan bir fotoğraf' ifadesini kullanan savcı 'sehven' dedi

Paylaş

Deniz TEKİN

Diyarbakır’da Tahir Elçi için "Terör örgütü mensubunun cenazesine ait olan bir fotoğraf” ifadesini kullanan savcı, mahkemenin talebi üzerine izahta bulundu. Savcı, ifadelerin “maddi hata sonucu sehven yazılmış” olduğunu belirterek dikkate alınmamasını istedi. 

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde 28 Kasım 2015 tarihinde öldürülen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin cenaze töreninden bir fotoğraf paylaşan B.B. davasında yeni gelişme yaşandı. Savcı, davanın iddianamesinde Elçi’nin tabutunun yer aldığı cenaze töreni fotoğrafı için, “Terör örgütü mensubunun cenazesine ait olan bir fotoğraf” ifadesini kullanmıştı. Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi hazırlayan savcıya yazı gönderdi. Yazıda, Elçi’nin cenaze törenine ait fotoğraf için iddianamede yapılan açıklama ve suçlamanın izaha muhtaç olduğu belirtilerek, savcının bu kısımla ilgili açıklayıcı bilgi vermesi talep edildi. 

SAVCI: MADDİ HATA

İddianameyi hazırlayan savcının davaya bakan Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği cevap niteliği taşıyan yazıda, “2 No’lu ekran alıntısı” olarak kodlanan Elçi’nin cenaze töreni fotoğrafı hakkında yaptığı değerlendirmenin “maddi hata sonucu sehven yazıldığı” iddia edilerek, yargılamada bu kısmın dikkate alınmaması istendi. Savcının mahkemeye 11 Kasım’da gönderdiği yazıda “Maddi hata sonucu sehven yazılmış olup sanık hakkında yapılacak yargılamada söz konusu bölümün değerlendirmeye alınmaması, sanığın iddianamedeki diğer kısımlarda yer alan iddialar ve suç istinatları yönünden yargılanmasına devam olunması kamu adına talep olunur” ifadelerine yer verdi. (Diyarbakır/MA)

 {{337586}}

ÖNCEKİ HABER

Amnesty launches world’s biggest human rights campaign

SONRAKİ HABER

Alevi mezarlarının tahrip edilmesi Meclise taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...