27 Kasım 2017 00:16

Enflasyon kayıpları taslağa yansıtılmalı

Kocaeli'den Bir Ford Otosan işçisi Evrensel'e yazdığı mektupta Türk Metal Sendikasının TİS taslağına ek maddeler konmasını talep etti.

Paylaş

Bir Ford Otosan işçisi
Kocaeli

Türk Metal Sendikasının TİS taslağına ek maddeler konmasını istiyoruz. Sözleşmeler Eylül ayında başladığından beri bizler enflasyon nedeniyle kayıp yaşıyoruz. 

Sözleşme taslağına ek olarak öncelikle istenen zamma ilaveten enflasyon zammı alınması gerekir. 

İkinci olarak asgari ücrete gelen zam bizlere de yansıtılmalı. 

Üçünü olarak da ikramiyelerin maaşın dışına çıkarılmasını ve iki ayda bir ikramiye verilmesini talep ediyoruz. Yani ikramiye sayısının artırılmasını... 

Ülkemizde her şey dolara endekslenmişken bizim maaşlarımızın da dolara endekslenmesi hiç de fena olmaz. Yıllarca enflasyona ezdirilen biz işçiler, belki de bu sayede rahat bir nefes alırız. Her şeye gelen zamlar, artan vergiler, maaşlardaki vergi makasları... Mesaiye kalsan vergiye erken giriyoruz. Senenin yarısında ücretlerimiz düşüşe giriyor. Bu durum yıllık izinlerin, okulların açılma dönemine denk geliyor. Bir de kış bastırdı mı hadi bize hayırlı işler. Borcu olmayan yok aramızda. Borçlarımız her geçen gün artıyor. Azaltamıyoruz. Geçim sıkıntısı bütün hayatımızı etkiliyor. Pevrul başkan (Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak) halinden memnun. Patronlarımız, sendika yöneticilerimiz bir ay bizim maaşımızla geçinmeyi bir denesinler. Bakalım ne kadar zam isteyecekler?

ÖNCEKİ HABER

Evrim bilimsel bir gerçekliktir

SONRAKİ HABER

Akkim direnişi nasıl ve niye başladı? 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa