25 Kasım 2017 12:59

Almanya’da Klüh temizlik işçilerine destek artıyor

Düsseldorf Havaalanı'nda Klüh temizlik firmasına bağlı çalışırken ihaleyi başka firmanın alması üzerine işten atılan 168 işçinin mücadelesi sürüyor.

Paylaş

Almanya’da Düsseldorf Havaalanı Terminali’nde Klüh temizlik firmasına bağlı çalışırken, 'ihaleyi başka bir firma aldığı' gerekçesiyle işten atılan 168 temizlik işçisinin hak arama mücadelesi sürüyor. İşçiler çıkışların geri alınması, Klüh ya da ihaleyi alan Dr Sass firmasında özlük hakkı kaybı olmaksızın çalışmaya devam etmeleri talebiyle mücadele ediyor. 

Havaalanı terminali temizliğini üstlenen Dr. Sass firması önceden Klüh’a bağlı olarak temizlik yapan işçilerin bir kısmını, kısa süreli sözleşmelerle işe alabileceğini açıkladı. Ancak bu da yıllardır aynı işi yapan işçilerin, sanki yeni başlıyormuş gibi özlük hakları yok sayılarak işe alınmaları ve ihtiyaç kalmadığında tekrar sokağa atılmaları anlamına geliyor. 

DAYANIŞMA KAMPANYASI

Klüh işçileri için sendikalar, kadın örgütleri ve diğer kitle örgütlerinin verdiği destekle oluşturulan bir dayanışma komitesinin çağrısıyla terminalde ve havaalanı dışında da farklı eylemler yapıldı. Eylemlere DGB, Ver.di Sendikası, Die Linke, DKP ve Türkiye kökenli  işçilerin örgütü olan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) katıldı. 

Oluşturulan destek grubu ise, diğer şirketlerde çalışan temizlikçiler, sendikaların mücadeleci üyeleri, değişik göçmen örgütlerinin ve partilerin temsilcilerinden oluşuyor. Destek grubu, terminal içindeki stand ve eylemler dışında Düsseldorf’ta yapılan grev ve eylemlere katılarak kamuoyunun desteğini almayı hedefliyor. (Düsseldorf/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Almanya'da gözler yeniden koalisyon görüşmelerine çevrildi

SONRAKİ HABER

Kadın gazetecilerin yüzde 50’si şiddete maruz kalıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa