25 Kasım 2017 00:29

KHK ile ihraç edilen kamu emekçisi bal satmaya başladı

Van Büyükşehir Belediyesinde şehir plancısı olarak çalışırken KHK ile ihraç edilen Vahap Elmas, memleketi Mardin’de bal satıyor.

Paylaş

Beyar ÖZALP
ŞIRNAK

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile binlerce kamu emekçisi KHK kararlarıyla işinden oldu. KHK ile işinden olan emekçilerden biri de Van Büyükşehir Belediyesinde şehir plancısı olarak çalışan Vahap Elmas, şimdi ailesinin geçimini sağlamak için ihraç edildikten sonra geri geldiği memleketi Mardin’de bal satıyor.

14 Temmuz 2017’de ilan edilen KHK ile ihraç edilen Elmas ihraç olduğunu televizyonda haberleri izlerken öğrendiğini belirterek, “İlk önce kısa süreli bir şok yaşadım ve çok üzüldüm. Ancak yaşam devam ediyor. Elimden ne gelirse yaparım yeter ki onurumla ekmeğimi kazanayım diyerek bal satmaya başladım” dedi. 

‘KARANLIKTAN DAYANIŞMA ILE ÇIKACAĞIZ’ 

İhraç edilmesinin ardından başta ailesi ve arkadaşlarının kendisine destek olduğunu söyleyen Elmas, ihraçların kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi. Bir şehir plancısı olarak niçin kendi mesleğini değil de balcılık  yaptığını sorduğumuzda Elmas, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizi hatırlatarak inşaat sektörünün bu krizden etkilendiği için iş bulamadığını söyledi. Şimdilik Van ve Bitlis’te üretilen balları iş yeri olarak kullandığı evinin mutfağında satan Elmas, başta sendikalar olmak üzere dayanışmayı ören sivil toplum kuruluşlarının dayanışma içerisinde olduğu belirtti. KHK ile ihraç  edilen kamu emekçilerine seslenen Elmas karamsarlığa düşmemelerini isteyerek karanlık günlerin dayanışmayla geçeceğini söyledi.

ÖNCEKİ HABER

Yargıdan İzmir Büyükşehir işçilerine olumlu karar

SONRAKİ HABER

'TRT’ye dönüp sendikal mücadelemi sürdüreceğim'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...