24 Kasım 2017 19:06

‘Böcek yemek istemiyoruz’

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık emekçileri, yemeklerinin düşük kaliteli ve sağlıksız olmasını protesto için boykot yaptı.

Paylaş

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan sağlık emekçileri, yemeklerinin düşük kaliteli ve sağlıksız olmasını protesto ederek yemek boykotu gerçekleştirdi.

Yemek kalitesinin çok düşük, porsiyon miktarının çok az olduğunu söyleyen sağlık emekçileri, “En önemlisi yemeklerde kıl ve böceğe oldukça sık rastlanmaktadır” dedi.

Hastane bahçesinde KESK’e bağlı SES, DİSK’e bağlı Genel-İş ve Sosyal-İş sendikalarının çağrısıyla toplanan sağlık emekçileri adına konuşan SES İşyeri Temsilcisi Handan Mısıroğlu, “AKP iktidarının kâr ve para hırsı nedeniyle yazboz tahtasına çevirdiği sağlık hizmetleri hem biz sağlık çalışanlarını hem de sağlık hizmeti alan halkımızı olumsuz yönde etkilemektedir” dedi. Kendilerine verilen düşük kaliteli yemekten böcek ve kıl çıktığını ifade eden Mısıroğlu, “Bu durum hastane çalışanlarını artık yemeğe çıkmamaya sevk etmiştir. En doğal hakkımız elimizden alınmıştır. Yataklı tedavi ve 24 saat hizmet veren sağlık kurumunda çalışanlara ve hastalara en iyi şekilde yemek sunulmalıdır. Yönetim ile bu konu görüşülmüş fakat sorun giderilememiştir. Bu nedenle 1 günlük yemek boykotu gerçekleştiriyoruz. Talep yerine getirilmediği taktirde boykot ve eylemler sürecektir” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bir işçiye 2 bin 500 aileye 5 bin lira lazım

SONRAKİ HABER

Eğitim emekçileri: İktidarın değil halkın öğretmenleriyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...