24 Kasım 2017 11:23

Yazar ve akademisyenlerden Erdoğan'a Osman Kavala mektubu

Dünyaca tanınmış 55 yazar ve akademisyen, tutuklu Osman Kavala için Erdoğan’a mektup göndererek, serbest bırakılmasını istedi.

Paylaş

Dünyaca tanınan yazar ve akademisyenlerden oluşan 55 kişi, 19 Ekim havaalanında gözaltına alınan ve 1 Kasım’da tutuklanan işveren ve insan hakları savunucusu Osman Kavala’nın serbest bırakılması talebiyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hitaben bir mektup yayımladı. 
 
Uluslararası Soykırım Çalışmaları Akademisyenleri Birliği Başkanı Henry C. Theriault, yayıncı Ragıp Zarakolu, Colgate Üniversitesi’nden Peter Balakian, Clark Üniversitesi’nden Taner Akçam, yazar James Caroll, Clark Üniversitesi Holokost tarihi çalışmalarından Deborah Dwork, Columbia Üniversitesi Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünden Marianne Hirsch gibi isimlerin imza attığı metinde, dünyanın pek çok yerinden gözlemcilerin Kavala’ya yönelik suçlamaların temelsiz olduğunu belirttikleri ve Kavala’nın bir medya kampanyasının kurbanı olduğu ifade ediliyor. 
 
Açıklamada, en saygı duyulan iş insanlarından ve kültür figürlerinden biri olan Kavala’nın Türkiye’deki etnik gruplar arasında barış köprüleri kurduğu hatırlatılıyor. Kavala’nın sivil alanlar açtığı ve demokratik değerlere katkı sağladığı belirtilirken, Türkiye-Polonya İş Konseyi, Türkiye-Yunanistan İş Konseyi, Güneydoğu Avrupa Demokrasi Merkezi gibi Türkiye ve Avrupa arasında diyalog kuran sivil toplum örgütlerinin üyesi olduğu hatırlatılıyor. 
 
Açıklamada “Türkiye toplumunun dostları ve Türkiye demokrasisi ve sivil toplumunun destekçileri olarak, Kavala’nın serbest bırakılmasını talep ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. (İstanbul/MA) 
 

ÖNCEKİ HABER

Karikatüristimiz Ertan Aydın’ı uğurladık

SONRAKİ HABER

Mısır'daki cami saldırısında ölenlerin sayısı 309'a yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...