22 Kasım 2017 13:31

Yatağan’da anlaşma sağlandı

Muğla Yatağan Termik Santralinde çalışan 530 enerji işçisi adına Tes-İş Sendikasıyla, Bereket Enerji arasında süren görüşmelerde anlaşma sağlandı.

Paylaş

Muğla Yatağan Termik Santralinde çalışan 530 enerji işçisi adına Tes-İş Sendikasıyla, Bereket Enerji arasında mart ayından beri süren 2. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

TES-İŞ Sendikası Yatağan Şube Başkanı Fatih Erçelik’in verdiği bilgiye göre işçi ücretlerinde ve sosyal yardımlarda yıllık ortalama yüzde 25 ile yüzde 30 arasında artış sağlandı. 

Erçelik, sonuçlanan sözleşmenin çalışan arkadaşlarımızın beklentilerini tam anlamıyla karşılamadığını ancak Türkiye koşullarında ciddi kazanımlar sağlayan bir sözleşme olduğunu söyledi.

Yeniköy ve Kemerköy Termik Santrallerinde çalışan 1100 enerji işçisi adına YK Enerji ile sürdürülen toplusözleşme görüşmelerinde şu ana kadar bir sonuç alınamadığını, ancak şirket yetkilileri ile görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Erçelik, bu görüşmeleri de en kısa zamanda sonuçlandıracaklarını belirtti. (Muğla/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sarar'da yetki alan Öz İplik-İş işçiye güven vermiyor

SONRAKİ HABER

'Ceylanpınar davasında delil yokluğundan mütalaa verilmiyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...