22 Kasım 2017 11:31

Kalın: İran'la bu ticareti yapmak zorundaydık

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, France 24'e yaptığı açıklamada Reza Zarrab davasına değindi ve 'İran'la bu ticareti yapmak zorundaydık' dedi.

Paylaş

Reza Zarrab davasına ilişkin konuşan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “İran ile bu ticareti yapmak zorundaydık. Bunu başka yollarla yapmayı denemek zorunda kalacağımızı söyledik. Bankalarımız, Ekonomi Bakanımız  işin içine girdi” dedi.

ABD’de 4 Aralık’ta hakim karşısına çıkacak olan Reza Zarrab davasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın çarpıcı açıklamalar yaptı. France 24 televizyonuna konuşan İbrahim Kalın, “Biz, dışarıdan aldığımız enerjiye bağımlıyız, yaptırımlar esnasında İran ile bu ticareti yapmak zorundaydık Bankalarımız, Ekonomi Bakanımız işin içine girdi” dedi.

Kalın, Zarrab ile Erdoğan arasında kurulmaya çalışılan bağlantılarla ilgili soruyu, “Cumhurbaşkanımız ile Zarrab veya bu dava arasında hiçbir bağ yok. Cumhurbaşkanının itibarına zarar vermeye çalışıyorlar” diye yanıtladı.

“Bu politik bir dava mı?​” sorusuna da Kalın, “Evet, bu siyasi bir dava. Kesinlikle siyasi bir dava.” yanıtını verdi.

Kalın, “Bu çok ciddi bir iddia. ABD adalet sisteminin Cumhurbaşkanınızı hedef aldığını mı söylüyorsunuz?​” sorusuna, şu sözlerle karşılık verdi: “Bunu hep söyledik. Son derece siyasi motivasyonlu bir dava. Biz, dışarıdan aldığımız enerjiye bağımlıyız, yaptırımlar esnasında İran ile bu ticareti yapmak zorundaydık. Bunu başka yollarla yapmayı denemek zorunda kalacağımızı söyledik. Bankalarımız, Ekonomi Bakanımız işin içine girdi. ABD’liler bütün bunları biliyor. Şimdi, 3-4 yıl sonra karşımıza Türkiye’de daha önce Gülenciler tarafından gündeme getirilen ve reddedilen bu dava çıkarılıyor. Şimdi birebir aynı suçlama alınıyor ve aynı yargılamayı ABD’de yapıyorlar.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mustafa Sarıgül: 2019'da yeniden adayım

SONRAKİ HABER

Kaldırımda kafası kesilmiş kedi bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...