21 Kasım 2017 09:38

Rusya: Türkiye ve İran'la Suriye'deki adımlarda anlaştık

Rusya, Türkiye ve İran, Genelkurmay Başkanları, Soçi'de Suriye'de atılacak adımları konuştu.

Paylaş

Rusya, Türkiye ve İran Genelkurmay Başkanları Soçi'de bir araya geldi. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan görüşmeye dair yapılan açıklamada üç genelkurmay başkanının Suriye'de IŞİD ve el Kaide'den geri kalan grupların yok edilmesi için somut adımlar geliştirdiği belirtildi.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Türkiye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri'yi bir araya getiren görüşmede İdlib'deki gerilimi azaltma bölgelerinde koordinasyon seviyesini artıracak önlemler konusunda anlaşıldığı belirtildi.

'EL KAİDE'Yİ YOK ETME ANLAŞMASI' TSK İDLİB'DE SAVAŞACAK ANLAMINA MI GELİYOR?

İdlib'in büyük bölümü el Kaide bağlantılı Tahrir Şam Heyeti'nin kontrolünde. Türkiye, İdlib'in kuzeyinden bölgeye intikal ettiğinde Afrin'i çevrelemeyi öncelemiş ve bölgeye Tahrir Şam Heyeti'nin gözetiminde girmişti. Burada TSK ve desteklediği cihatçı gruplarla, Tahrir Şam arasında herhangi bir gerginlik yaşanmadı. Bu koşullarda Gerasimov'un bahsettiği "somut adımlar"ın neleri içereceği, örneğin TSK'nin bu gruba karşı askeri operasyonlara başlayıp başlamayacağı merak konusu.

Sputnik'in haberine göre üçlü görüşmede Gerasimov, Suriye'deki askeri operasyonlarının aktif safhasının tamamlanmakta olduğunu belirtti.

Akar ve Bakıri'ye hitaben, "Sizlerin ortak çabalarıyla Suriye'de pek çok şey başardık" diyen Gerasimov şöyle devam etti: "En önemlisi, ülkenin (Suriye) egemenliği ve topraksal bütünlüğü korundu, iç savaş durduruldu, barışçıl hayatın yeniden kurulması ve göçmenlerin evlerine geri dönmesi için gereken koşullar yaratıldı."

Üç genelkurmay başkanının bir araya gelmesini, Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin yarın Soçi'de gerçekleştireceği zirve izleyecek. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Eruh’ta HDP binasına polis baskını

SONRAKİ HABER

Nijerya'da camide intihar saldırısı: En az 50 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...