20 Kasım 2017 17:26

Antep'te öldürülen 3 kardeşin faili hâlâ 1 yıldır bulunmadı

Antep'te 3 kardeşin silahla başlarından vurularak öldürülmesinin üzerinden 1 yıldan fazla süre geçmesine rağmen olay hâlâ aydınlatılmadı.

Paylaş

30 Ekim 2016 tarihinde Gaziantep’in Şehitkamil ilçesine bağlı Tokdemir köyünde Nizipoğlu Besi Çiftliği’nde Mervan, Süleyman ve Ali isimli 3 kardeşin silahla başlarından vurularak öldürülmesinin üzerinden geçen 1 yıldan fazla sürede olay aydınlatılmadı. Yaşanan durum üzerine Aile Avukatı Mehmet Alaattin Aslan yazılı açıklama yaptı. Olayla ilgili etkin bir soruşturma yürütülmediği belirtilen açıklamada, ailenin olayın failli meçhul kalmasından kaygılandığı dile getirilerek, olayla ilgili özel ekip oluşturulması, olayın aydınlatılması ve adaletin yerini bulması talep edildi. 

OLAYDA İYİ İNCELEME YAPILMAMIŞ

Ailenin olayın faili meçhul kalmasından kaygılandığını söyleyen Avukat Mehmet Alaattin Aslan, 2’si 18 yaşından küçük olan kişilerin öldürülmesinden 1 yıldan fazla süre geçmesine rağmen olayın aydınlatılmadığını belirterek, olaya dair yürütülen soruşturmaya dair şunları söyledi: “Olay günü olay yeri incelemesi yapılmış ancak ne yazık ki olay yerinde parmak izi çalışması yapılmamıştır. Bu gibi bir olayda parmak izi çalışmasının yapılmamış olması vahimdir ve sorumluluk doğuran bir eksikliktir. Ayrıca olay yeri inceleme sırasında alınan görüntülerde üzeri kanlı bir ayakkabı görülmektedir. Bu ayakkabının akıbeti sorulmuş ancak cumhuriyet savcılığına yapılan başvuru cevapsız bırakılmıştır. Olay yerine ilk gidildiğinde o esnada orada bulunan çiftlik ortaklarının telefonlarına el konulup gözaltı işlemi yapılması gerekirken yapılmamış daha sonra bilgilerine başvurmakla yetinilmiştir. Valilik, il emniyet müdürlüğü ve diğer makam ve kurumlarla yaptığımız görüşme neticesinde bizlere hep “Çalışıyoruz, az kaldı, ortaya çıkaracağız” denilmesine rağmen bunca zamandır olay aydınlatılamamıştır.”

‘ÖZEL EKİP OLUŞTURULSUN’

Cumhuriyet Savcılığı ve Valilikten sadece bu dosyayla ilgilenecek bir ekip oluşturulmasını talep ettiklerini ancak taleplerinin karşılanmadığını söyleyen Aslan, ailenin acılarının dinebilmesi için bu olayla ilgili özel ekip oluşturularak, olayın aydınlatılmasını, adaletin yerini bulmasını talep ettiklerini dile getirdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

13 kurşunla öldürülen Kaymaz’ın failleri 13 yıldır dışarıda

SONRAKİ HABER

Sur’dan tahliye edilen çocuklara verilen ceza bozuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...