20 Kasım 2017 07:42

Harvey Weinstein’ın 'susturulacaklar listesi' ortaya çıktı

Onlarca kadın tarafından tecavüz ve tacizle suçlanan ABD'li film yapımcısı Harvey Weinstein'in 'susturulacaklar listesi' ortaya çıktı.

Paylaş

Cinsel taciz suçlamalarıyla Hollywood’un gündemine oturan ünlü yapımcı Harvey Weinstein’ın kendisi hakkında cinsel taciz suçlamasında bulunmaması için araştırılması gereken 91 kişilik “susturulacaklar listesi” ortaya çıktı.

İngiliz Observer gazetesinin ele geçirdiği ve Hollywood film sektöründen 100'e yakın kişinin isminin bulunduğu listenin Weinstein’ın bu kişilerin kendisi hakkında cinsel taciz suçlamasında bulunup bulunmayacağı veya kamuoyuna bir açıklama yapıp yapmayacağını araştırılması için dedektiflere verdiği liste olduğu belirtiliyor.

Oyuncu, yayıncı, yapımcı, finansman sağlayıcı ve film sektöründe çalışan diğer kişilerden oluşan 91 kişilik listenin yapılmış olması Weinstein’ın suçlamalar ortaya atılmadan önce konuya ilişkin bir strateji geliştirdiği şeklinde yorumlanıyor.

Harvey Weinstein

2017’nin başlarında hazırlanan listede Weinstein’i tecavüzle suçlayan ünlü oyuncu Rose McGowan, 1991 yılında Dublin ve Londra’daki otellerde Weinstein’ın kendisini mesajlarla taciz ettiğini öne süren Laura Madden ve Weinstein’ın kendisine tecavüz ettiğini söyleyen Annabella Sciorra da bulunuyor.

Listede 50’den fazla ismin kırmızı renkle işaretlendiği ve araştırmacılar tarafından öncelik verilmesi gerektiği aktarılıyor.

Weinstein’ı ilk olarak halka açık bir şekilde suçlayan McGowan ve Madden’in de isimleri kırmızıyla belirgin hale getirilenler arasında. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Selman Keleş ve Arif Aslan’ın ilk duruşmaları yarın

SONRAKİ HABER

Şili’de başkanlık seçimi ikinci tura kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...