20 Kasım 2017 00:59

Deba Tekstil patronundan işçinin sendika tercihine müdahale

Kırklareli'deki Deba Tekstil patronu, DİSK Tekstil sendiasına üye olan işçilere Öz İplik-İş sendikasına üye olmayı dayatıyor.

Paylaş

Aytekin BULUT
Lüleburgaz

Kırklareli’de faaliyet gösteren Deba Tekstil patronu, DİSK Tekstil’e üye olan işçilere Öz İplik-İş Sendikasına üye olmayı dayatıyor.

350 işçinin çalıştığı tekstil fabrikasında DİSK Tekstil Sendikası Trakya Şubesi bir süredir örgütlenme faaliyeti sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde Deba Tekstil patronu, sendikal örgütlenmeyi yürüten işçilerden birini işten attı. Tekstil Sendikasının girişimleri sonucu atılan işçi geri alındı. İşçilerin Tekstil Sendikasına üyeliğini engelleyemeyen patron, şimdi de Öz İplik-İş Sendikasını fabrikaya getirerek işçilerin bu sendikaya üye olmalarını istiyor.

İşçilerden edindiğimiz bilgilere göre cumartesi günü işçilerle toplantı yapan patron, “DİSK Tekstil’e üye olmanız halinde, daralmak, belki de fabrikayı kapatmak zorunda kalacağız” diyerek işçileri işsizlikle, işten atmakla tehdit etti. İşçilerin Öz İplik-İş’e üye olmaları halinde fabrikanın kapanmayacağını, rahat bir şekilde çalışmayı sürdüreceklerini anlatan patron, işçileri açıktan Öz İplik-İş’e üye olmaya zorladı. Patron ayrıca, çok yakında bu işin çözüleceğini, Öz İplik-İş’in yetki alacağını iddia ederek “Fabrika önünde kutlama yapacağız” dedi.

Patronun, işçilerin sendika tercihine açıktan müdahale etmesi üzerine DİSK Tekstil üyesi işçiler fabrika önünde eylem yaparak baskıları protesto etti. Patronun sendikal tercihlerine karışmamasını isteyen işçiler, patronun getirdiği sendikadan işçiye hayır gelmeyeceğini ve Öz İplik-İş’e üye olmayacaklarını vurguladı.

DİSK Tekstil Trakya Şube Başkanı Savaş Testici de yaptığı açıklamada, “En kısa zamanda yetki alarak işçi arkadaşlarımızın insanca bir ücret almalarını, insanca çalışma koşullarına kavuşmalarını sağlayacağız” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Sovyetlerde işçi olmak neden güzeldi?

SONRAKİ HABER

İZENERJİ işçileri: İhale değil gerçek kadro istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...