17 Kasım 2017 13:37

Eski Sputnik çalışanları: Tehdit ediliyoruz

Eski Sputnik çalışanları: Sputnik Türkiye yönetimi, bazı çalışanlara sistematik mobbing uygulamıştır.

Paylaş

Eski Sputnik çalışanları, yaşadıkları baskılara dikkat çekerek, tehdit edildiklerini kaydetti. Sputnik Türkiye, Sputnik Kürdistan ve Rusya’nın Sesi Radyosu (RS FM) eski çalışanları ile Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), “Sputnik’in Türkiye gerçeğini ifşa ediyoruz” başlığıyla yayınladıkları yazılı açıklamada yaşadıklarını maddeler halinde sıralandı: “Sputnik Türkiye yönetimi, bazı çalışanlara sistematik mobbing uygulamıştır. Sputnik Türkiye Ofisi, yöneticilerin açık ofis düzeninde çalışanları aşağıladığı, yaptıkları işleri kendince küçümsediği, dalga geçtiği, iş akışının keyfi tutumlarla yürütüldüğü bir kuruluşa dönüşmüştür. 

Sputnik Türkiye, gazetecilik etik ve edebine aykırı olarak, kişisel çatışmaların ön plana çıktığı bir atmosferde, gazetecilik yapmaya çalışan çalışanlarının emeğini sömürmektedir. Sputnik Türkiye, özellikle kadın gazetecilerin aşağılandığı, cinsiyetçi yorumların hakarete vardığı bir kurumdur.”

15 eski Sputnik çalışanı olarak uygulanan psikolojik şiddet sonucunda en basit gazetecilik faaliyetlerini bile yapamaz hale getirildik” denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

“Arkadaşlarımız haksız şekilde işten atılmaları ve uğradıkları mobbing/karşılaştıkları tehditler nedeniyle konuyu yargıya taşıdı. Bahse konu davalarda çalışan lehine çıkan kararlara rağmen, Sputnik Türkiye ve Sputnik Kürdistan yönetimi gereğini yapmayarak kuruma geri dönen isimleri yine istifaya zorlamak için çeşitli yollara başvurdu.”  Gazeteciler “Dileğimiz Sputnik Türkiye ofisindeki bu keyfi uygulamaların sona ermesi, kurumsal denetimin artırılmasıdır” diyerek açıklamalarını noktaladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Danimarka’da seçim öncesi AKP temizliği mi?

SONRAKİ HABER

Trabzon'da cami inşaatında göçük: Ölü ve yaralılar var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...