17 Kasım 2017 11:02

EMEP’li Kadınlar 25 Kasım’da alanlarda

EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, 25 Kasım'da kadınları şiddete karşı alanlara çağırarak ‘Dayanışmanın ötesine geçmeye ihtiyacımız var’ dedi.

Paylaş

EMEP’li Kadınlar, 25 ‘Kasım Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’nde alanlarda olacak.

OHAL’in kadınların hayatında derin bir sorunlar yumağı yarattığını dile getiren Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, “Tüm kadınları, kendi yaşamları ve hakları için, bulundukları her yerde mücadele etmeye çağırıyoruz” dedi.

OHAL’İN KALDIRILMASINI TALEP EDECEKLER

JINNEWS’ten Zülal Koçer’e konuşan Barbaros, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL’e vurgu yaparak, “Kadınlar zaten yaşadıkları şiddet karşısında devletin sorumluluklarını yerine getirmediği bir ortamda ayakta kalma savaşı veriyordu. OHAL, bu sorumlulukların yerine getirilmemesini ‘meşru ve olağan’ hale getirdi. OHAL’in kaldırılması talebinin bu 25 Kasım’ın özgün taleplerinden biri olma sebeplerinden biri de iktidarın, yaşadığımız ve mücadele ettiğimiz şiddeti meşrulaştırma çabası” dedi.

ŞİDDETİN NEDENLERİYLE DE MÜCADELE ETMELİ

“Tek adam rejiminin inşa edildiği bu dönem, OHAL’in günlük hayatını hiç etkilemediğini düşünen kadınlar için bile derin bir sorunlar yumağı yarattı” diyerek konuşmasına devam eden Barbaros şunları söyledi: “Her gün boşanma sürecindeki bir kadının ve çocukların yaşadıklarını, karakollardan, adliyelerden geri çevrilen kadınların öldürüldüğünü görüyoruz. Kadınlar için büyük bir hukuksuzluk hüküm sürüyor. İktidar, politikalarıyla kadınları bir çözümsüzlük duygusuna itiyor. Kadınlar bugün dayatılan bu yalnızlık ve çözümsüzlük politikalarına karşı en yakınlarındaki kadınlarla dayanışma ağları kurarak ayakta durabiliyorlar. Dayanışma elbette çok önemli ama dayanışmanın bir adım ötesine geçmeye ihtiyacımız var. Yaşadığımız şiddetin sadece sonuçlarına değil, nedenlerine karşı da bir mücadelenin olmazsa olmaz olduğu bir dönemdeyiz. Biz bu nedenle kadınların kendi mahallelerinde, iş yerlerinde yaptıkları tartışmaların, en küçük buluşmaların bile çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rektör İbiş’in Evrensel'e açtığı dava reddedildi

SONRAKİ HABER

Mardin'de 200 kişinin alınacağı iş için uzun kuyruk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...