17 Kasım 2017 08:56

Cizre’de cenazeler çıkarılmadan neden TOKİ inşaatı başladı?

Cizre, Nusaybin ve Yüksekova'da sokağa çıkma yasağı döneminden kalma cenazeler halen inşaat altındayken, neden TOKİ inşaatı başlatıldı?

Paylaş

Sokağa çıkma yasaklarının ve çatışmaların yaşandığı Cizre, Nusaybin, Yüksekova'da TOKİ inşaatlarında çıkarılan cenazeler Meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, tüm cenazelerin çıkarılma işlemi tamamlanmadan neden TOKİ konutlarının inşasının başlatılmasına izin verildiğine de yanıt istedi. 

CHP İzmir Millevekili Murat Bakan, Başbakan Binali Yıldırım'a verdiği soru önergesinde Cizre, Nusaybin ve Yüksekova'da TOKİ konutları inşaatlarında bulunan cenazeleri sordu. 2015 ile 2016 yılları arasında ilan edilen sokağa çıkma yasakları sonrası binlerce evin yıkıldığı Şırnak merkez ve Cizre ilçesi, Mardin’in Nusaybin ve Hakkari’nin Yüksekova ilçelerin mahallelerinde TOKİ konutlarının inşası sürdüğünü belirten Bakan, “Sokağa çıkma yasağı sırasında yaşanan çatışmalar esnasında çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği kentlerde yapımı süren bu konutların kazı çalışmalarında şimdiye kadar en az 26 cenaze çıkarılmıştır ve halen bu bölgelerde başka cenazelerin de olduğu tahmin edilmektedir” dedi.

9 CENAZEYE HÂLÂ ULAŞILAMADI

Çıkarılan cenazelerin bazılarının farklı illerdeki adli tıp kurumlarına gönderildiğini, bazılarının ise çıkarıldığı kentte bulunan kimsesizler mezarlıklarına defnedildiğini ifade eden Bakan, yine Cizre’deki yasak döneminde ambulans beklerken öldürülen 9 kişinin cenazelerine halen ulaşılamadığına dikkat çekti. Avukatların daha önce bölgedeki cenaze tespit işlemlerinin henüz bitirilmemesinden kaynaklı çalışmalarının durdurulması için yaptığı başvuruya ise cevap verilmediğini aktaran Bakan, yaşananları Başbakan Binali Yıldırım'a sordu. “Hükümetin bahsi geçen il ve ilçe merkezleri ile ilgili mahallelerde bulunduğu tahmin edilen diğer cenazelerin çıkarılması ve tespiti hususunda bir çalışma yürütmekte midir” diye soran Bakan, tüm cenazelerin çıkarılma işlemi tamamlanmadan neden TOKİ konutlarının inşasının başlatılmasına izin verildiğine de yanıt istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da arıza için gittiği köyde akıma kapılan işçi öldü

SONRAKİ HABER

Katalan liderin İspanya’ya iadesine ilişkin duruşma bugün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...