03 Ağustos 2012 15:07

‘Poyrazköy davası’nda 3 tahliye

'Kafes eylem planı', 'Amirallere suikast', 'Gölcük'te ele geçirilen belgeler' ile 'ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar'a ilişkin dosyaların birleştiği 11'i tutuklu 85 sanıklı 'Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat' davasında, tutuklu sanıklar Binbaşılar Cem Çağlar

‘Poyrazköy davası’nda 3 tahliye
Paylaş

'Kafes eylem planı', 'Amirallere suikast', 'Gölcük'te ele geçirilen belgeler' ile 'ÇYDD ve ÇEV yöneticileri hakkındaki iddialar'a ilişkin dosyaların birleştiği 11'i tutuklu 85 sanıklı 'Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat' davasında, tutuklu sanıklar Binbaşılar Cem Çağlar ve Behçet Altıntaş ile Astsubay Erdinç Yıldız tahliye edildi.

Kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen davanın duruşmasına İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşmada mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Koramiral Deniz Cora, emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Yarbay Ercan Kireçtepe, Binbaşı Erme Onat, Binbaşı Eren Günay ve Kurmay Albay Ümit Metin, Kemalettin Yakar, Behçet Altıntaş, Erdinç Yıldız, Mehmet Cem Çağlar ve Hüseyin Hançer'in avukatlarınca geçen hafta yapılan tutukluluğa itiraz başvurularını değerlendirdi. İtirazlara ilişkin kararını veren mahkeme heyeti, 'silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan tutuklu yargılanan sanıklardan Binbaşılar Cem Çağlar ve Behçet Altıntaş ile Astsubay Erdinç Yıldız'ın, kamuoyunda '3. Yargı Paketi' olarak bilinen 6352 sayılı yasaya göre tutuklu kaldıkları süre de gözetilerek tahliye edilmelerine oy birliğiyle karar verdi.

MAHKEMEDEN YURTDIŞINA ÇIKIŞ YASAĞI
Türk Ceza Kanunu'nun 'Silahlı terör örgütü kurma ve örgüt üyesi olma' suçlarını belirleyen 220. maddesinde, tutuklulukla ilgili yapılan değişiklik gereğince 3 sanıkla ilgili tahliye kararı veren heyet, sanıklar Çağlar, Altıntaş ve Yıldız hakkında yurt dışına çıkış yasağı da koydu. Mahkeme heyeti, diğer sanıklarla ilgili yapılan tutukluluğa itirazları ise reddetti. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

2. Ümraniye faciası istemiyoruz!

SONRAKİ HABER

YAŞ kararları açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...