15 Kasım 2017 12:09

Ardahan’da 2 yılda 215 HDP’li tutuklandı!

Ardahan'ın 2 milletvekilinden birini kazanan HDP ile DBP’ye yönelik operasyonlarda şu ana kadar eski ve yeni yöneticiler dahil 214 kişi tutuklandı.

Paylaş

Ardahan’da 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde yüzde 30 oy olarak birinci parti olan HDP’ye yönelik o gün bugündür baskılar hiç durmadı. Seçimlerde kentin 2 milletvekilinden birini kazanan HDP ile DBP’ye yönelik operasyonlarda şu ana kadar eski ve yeni yöneticiler dahil 214 kişi tutuklandı, yüzlerce kişi de gözaltına alındı. Kent merkezi ve Göle ilçesinde iki hafta önce yapılan ev baskınlarında 8 yönetici daha tutuklandı. Baskılara rağmen parti çalışmalarına ara vermeyen Ardahanlılar, son kişi kalana kadar da bu çalışmaları sürdüreceklerini söyledi. 

Kozmopolitik yapısıyla kenti Türkiye’nin minyatürü olarak tanımlayan HDP Eski İl Eş Başkanı Ergül Koç, “Buradaki tutuklamaların nedeni iktidar partisinin talimatlarıdır. Partimize yönelim artık AKP’nin bir politikası haline gelmiştir” diye konuştu. Ardahan İl Genel Meclisi Üyesi Halil Gökdemir ise, merkeze bağlı, Hacıali, Beşiktaş, Çalabaşı ve Ağaçlı köylerinde HDP’ye yüzde 90’dan fazla oy çıktığını hatırlatarak, “Bu köylerde yaşayan yurttaşlar beni arayarak ‘Ardahan Valisinin, geçtiğimiz günlerde köyleri tek tek gezerek HDP’ye oy verdiğiniz için hizmet beklemeyin, sizin için tek bir çivi bile çakmayacağız’ diye tehdit ettiği bilgisini verdi. Vali, toplantılarda her partiye saygı duyduğunu söylüyor ama partimize oy çıkan köyleri ise baskı altına alıyor” diye konuştu. (Ardahan/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

Ercan Kesal seçkisi, Gezici Festival’de

SONRAKİ HABER

Manavgat-Ilıca’ya cezaevi, Meclis gündemine taşındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...