14 Kasım 2017 11:22

Didier Drogba, futbola veda edeceğini açıkladı

Bir dönem Galatasaray'da oynamış Fildişi Sahilli yıldız futbolcu Didier Drogba, önümüzdeki sene futbolu bırakacağını açıkladı.

Paylaş

ABD'nin Phoenix Rising takımında oynayan Dider Drogba, 2018'de yeşil sahalara veda edeceğini açıkladı.

Chelsea ile 2011-12'de Şampiyonlar Ligi'ni kazanan, Londra ekibinde 4 Premier Lig ve 4 FA Cup şampiyonluğu yaşayan Drogba, Galatasaray'da da 2012-13'te lig, bir sonraki sezon Türkiye Kupası şampiyonluğu görmüştü.

Didier Drogba
Didier Drogba​​​, Galatasaray formasıyla

Mart ayında 40. yaşgününü kutlayacak olan Drogba, ilk profesyonel maçına 1998'de Le Mans formasıyla çıktığını hatırlatarak "Gelecek yıl son sezonum olacak. Herkesin durması gerekeceği gün elbet gelecek. Kafamda başka projeler var. 39'unda hala futbol oynayabilmek çok güzel. Ama yaş faktörü artık beni frenliyor. Bunu hissediyorum" dedi.

Çare Drogba
Drogba'nın adı Gezi Direnişi'nde de yer almıştı.

DİDİER DROGBA KİMDİR?

Fildişi Sahilli futbolcudur. 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında Süper Lig ekiplerinden Galatasaray'da forma giymiştir. Futbola Levallois takımında başlayan oyuncu, 1998 yılında Le Mans takımında profesyonel olmuştur. 2003 yılında Guingamp'a transfer olan Drogba, 45 maçta 20 gol atmış ve gösterdiği performansla 2003 yılında Marsilya takımına transfer olmuştur. Burada bir sezon geçiren Didier Drogba, kariyerinde ilk kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yer almış ve ilk UEFA Şampiyonlar Ligi golünü Real Madrid ağlarına yollamıştır. Lig'de oynadığı 35 maçta 19 gol kaydeden Fildişili, 2004 yılında Roman Abramoviç'in satın aldığı Chelsea takımına transfer olmuştur. Chelsea'de 8 sezon geçiren Didier Drogba, bu takımda 226 lig maçına çıkmış, 100 gol kaydetmiştir. Chelsea tarihinin en skorer 4. oyuncusu olmayı başaran Drogba, Chelsea'de bulunduğu dönem boyunca; 3 kere Premier League, 4 kere FA Cup, 2 kere Lig Kupası, 2 kere Community Shield ve 1 kere Şampiyonlar Ligi kupası kaldırma başarısı göstermiştir. 2012 yılında Shanghai Greenland'a transfer olan Fildişili oyuncu bu takımda yarım sezon kalmış ve 11 maçta 8 gol kaydetmiştir.Ayrıca Drogba 2013 yılında ise C.Ronaldo, A.Iniesta, D.Beckham, L.Messi gibi ünlü futbolcuları geride bırakarak Altın Ayak ödülüne layık görülmüştür. Şu an MLS'nin alt ligi olan United Soccer League'de mücadele eden Amerikan Takımı Phoenix Rising FC takımında oynamaktadır. Ayrıca takıma ortak olmuştur. Hem futbolcu olup hem de takım sahibi olan ilk isim olarak tarihe geçmiştir. (SPOR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Gerze’de balık çiftlikleri protesto edildi

SONRAKİ HABER

Eğitim Sen, rehberlik yönetmeliğine iptal davası açtı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...