14 Kasım 2017 06:58

Dinozor çağından kalma 300 dişli bir köpek balığı bulundu

Bilim insanları, Portekiz sahilinde nadir görülen bir köpek balığına rastladı. Başı yılana benzeyen 300 dişli köpek balığı dinozorlardan dahi eski.

Paylaş

Bilim insanları Portekiz sahilinde 300 dişi ve yılana benzeyen bir başı bulunan köpek balığı buldu.

Sic Noticias TV’nin haberine göre köpekbalığına, ticari balıkçılıkta verimliliği artırmak üzere yapılan bir araştırma projesi sırasında rastlandı.
Nadir görülen türün 80 milyon yıllık olduğu tahmin ediliyor.

T-Rex ve Triceratops gibi dinozor akranları uzun süre önce ortadan kaybolan uzun, garip dişleri ve ince gövdesiyle dikkat çeken köpek balığının suyun 700 metre derinliğinde yaşamaya devam ettiği belirtildi. Köpekbalığının sürekli karanlık olan bu şartlarda oldukça düşük bir sıcaklıkta yaşadığı aktarılıyor. Neredeyse tüm çağdaşlarının nesli tükenirken bu türün nasıl hayatta kaldığıysa bilinmiyor.

köpek balığı

Köpekbalığının 19. yüzyıl denizcilerinin “deniz canavarı” hikayelerine ilham verdiği tahmin ediliyor.

Algarve Üniversitesi’nden Profesör Margarida Castro’ya göre köpekbalığının 300 dişi bulunuyor. 1.5 metre uzunluğundaki köpekbalığının genellikle Atlantik Okyanusu’nda, Avustralya, Yeni Zelanda ve Japonya’da yaşadığı belirtiliyor.

köpek balığı

Son dönemde denizlerde çok sayıda alışılmadık türe rastlayan bilim insanları derin suların yüzde 90’ının keşfedilmemiş olduğunu belirtiyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Kız kardeşini öldüren Erhan Timuroğlu yakalandı  

SONRAKİ HABER

'İntihar değil, cinayet' iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...