14 Eylül 2017 09:19

Kasırgayla karaya vuran nadir deniz canlısı merak uyandırdı

ABD'de Harvey Kasırgası sonrası sahilde karaya vurmuş halde bulunan deniz canlısının türü merak uyandırdı. Biyologlar görüşlerini aktardı.

Paylaş

ABD'nin Teksas eyaletini vuran Harvey Kasırgası'nın ardından , büyük ve sivri dişleri olan bir deniz canlısı sahilde karaya vurmuş halde bulundu.

BBC'nin haberine göre çürümeye başlamış olan deniz canlısını bulan Preeti Desai adlı kadın, Twitter hesabı üzerinden bu canlının türü konusunda yardım istedi.

Desai, ölmüş olan hayvanın fotoğraflarıyla birlikte paylaştığı mesajında, "Biyoloji meraklısı Twitter kullanıcıları. Bu neyin nesi?" diye sordu.

Soru biyolog ve deniz yılanı uzmanı Kenneth Tighe'ye iletildi ve Tighe'nin verdiği yanıt uzun dişli deniz yılanı oldu. Diğer olasılıklar ise mığrı balığı ya da bahçe yılan balığı türleri. Tinghe bu üç türün de Teksas çevresinde yaşadığını söylüyor.

Uzun dişli yılan balıkları, Atlas Okyanusu'nun batısında 30 ila 90 metre derinlikte yaşıyorlar.

Harvey Kasırgası'nın getirdiği güçlü rüzgarlar ve dalgalarla hayvanın karaya vurmuş olabileceği sanılıyor.

BBC'ye konuşan Preeti Desai, "Hiç beklemediğiniz bir anda karşınıza plajda böyle bir şey çıkıveriyor. Bir an denizin en derin noktalarında yaşayan bir yaratık zannettim" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da çocuk kavgası ölümle sonuçlandı

SONRAKİ HABER

Çanakkale'de işçi midibüsü devrildi: 12 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...