13 Kasım 2017 20:36

İtalya, 60 yıl sonra ilk kez Dünya Kupası'nda yok

4 kez dünya şampiyonu olan İtalya, 2018 Dünya Kupası elemelerinde İsveç'e elenerek 1958'den sonra ilk kez Dünya Kupası vizesini kaçırdı.

Paylaş

Dünya futbolunun devlerinden İtalya, İsveç'e karşı iki maçta da gol atamadı ve 2018 Dünya Kupası biletini kaçırdı. İtalya böylece 1958'de İsveç'te düzenlenen turnuvadan bu yana ilk kez bir Dünya Kupası'nda mücadele edemeyecek.

Tarihinde Dünya Kupası'nı 4 kez(1934, 1938, 1982, 2006) müzesine götüren ve bu alanda Brezilya'nın ardından Almanya ile ikinci sırayı paylaşan İtalya, Rusya'da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası'na katılabilmek için oynadığı Play-Off maçlarının ilkinde İsveç'e deplasmanda 1-0 yenilmişti.

İskandinav rakibini Milano'daki San Siro stadında ağırlayan 'Gökmavililer' 80 bin seyircisinin önünde maç boyunca gol kaydına muvaffak olamadı. 

BUFFON MİLLİ TAKIMI GÖZYAŞLARIYLA BIRAKTI

Müsabakanın ardından İtalya'nın 39 yaşındaki kalecisi Gianluigi Buffon, gözyaşlarına boğuldu ve milli takım kariyerinin sona erdiğini açıkladı. İtalya formasını ilk kez 1997'de giyen Buffon, kariyeri boyunca 175 milli maça çıktı. Buffon'la birlikte Daniele de Rossi ve Andrea Barzagli de milli takıma veda etti.

Buffon, 2006'da dünya şampiyonu olan takımın kalecisiydi. Aynı zamanda 1998, 2002, 2010 ve 2014 Dünya Kupası'nda forma giydi.

Efsane kaleci maç sonrası "Üzgünüm. Kendim için değil ama İtalya için. Tek pişmanlığım böyle sona ermesi. Ama geleceğimiz kesinlikle parlak. İnatçıyız, her zaman kötü yenilgilerden ayağa kalkmayı bilmişizdir. Birçok yetenekli genç var özellikle Gianluigi Donnarumma ve Mattia Perrin. Onlara bol şans diliyorum" dedi.

VENTURA İSTİFAYI DÜŞÜNMÜYOR

Özellikle Lorenzo Insigne'yi oynatmadığı için eleştirilen Teknik Direktör Giampiero Ventura ise istifayı düşünmediğini belirtti. İtalyan medyası ise Bayern Münih'le yolları ayrılan Carlo Ancelotti'nin boşta olduğunu hatırlattı.

Maç sonrası İsveçli futbolcular büyük sevinç yaşadı. İsveç, tarihinde 12. kez Dünya Kupası'na katılacak. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Burdur'un 280. kuş türü, balık baykuşu oldu

SONRAKİ HABER

PESCO anlaşması ‘AB NATO’su için ilk adım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...