Kaldırımdaki kılavuz izler görenleri bile şaşırttı

Sivas'ta belediye tarafından görme engelliler için kaldırımlara yapılan kılavuz izler kolaylık sağlamaktan çok zorluk çıkarmak için tasarlanmış gibi.

11 Kasım 2017 12:00
Paylaş

Sivas'ta belediye tarafından görme engelliler için yaya kaldırımlarına yapılan kılavuz izler, engellilere hayatı zorlaştırmak için dizayn edilmiş izlenimi veriyor.

Doğan Haber Ajansında yer alan habere göre, Ferhatbostan Mahallesi, İstiklal Caddesi üzerinde Sivas Belediyesi tarafından kaldırım ve yol çalışmaları kapsamında yaya kaldırımlarına yapılan kılavuz izlerin şekli şaşkınlığa neden oldu. Görme engelli yurttaşların yürümesini kolaylaştırmak için yerleştirilen kılavuz izler, kaldırım üzerinde bulunan trafo ve direkler nedeniyle sıklıkla yön değiştirerek zikzak çiziyor.

'ENGELLİLER İÇİN PARKUR YAPMIŞLAR'

Sivas'ta görme engelliler için kaldırımlara yapılan kılavuz izler (Fotoğraf: DHA)
Görme engelliler için kaldırımlara yapılan kılavuz izler tepki çekti (Fotoğraf: DHA)

Kaldırımda yürüyenler, bu çalışmaların daha dikkatli ve özenle yapılması gerektiğini söyledi. Mahalle sakinlerinden Ferhat Yavuz, "Burada engelli vatandaşlarımızı hiç düşünmeden çalışmışlar. Burada engellilere bildiğin parkur yapmışlar. Daha düşünceli olmalarını öneriyorum. Madem yeniliyorsunuz engellileri de düşünmeniz gerekiyor. Düzeltilmesi gerekir" dedi.

BELEDİYENİN ÖZRÜ KABAHATİNDEN BÜYÜK: TAŞERON FİRMA YAPTI

Sivas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yetkilileri kaldırımların taşeron bir firma tarafından yapıldığını belirterek konu hakkında inceleme yapacaklarını söyledi.

Sivas'ta görme engelliler için kaldırımlara yapılan kılavuz izler (Fotoğraf: DHA)
Fotoğraf: DHA

(HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kadınları taciz eden kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

CHP'li vekiller, TÜYAP'ta Berberoğlu'nun kitabını imzaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...