Alperen'in hayatını kaybettiği güne ait görüntülere ulaşıldı

3 yaşındaki Alperen Sakin'in serviste unutulduğu ve hayatını kaybettiği olaya ait güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı.

11 Kasım 2017 08:05
Paylaş

İzmir Çiğli'de, 3 yaşındaki Alperen Sakin'in serviste unutularak hayatını kaybettiği olaya ait güvenlik kamerası görüntülerine ulaşıldı.

Doğan Haber Ajansının yayınladığı görüntülerde, servis aracının saat 08.08'de kreşin önüne geldiği, okulda olmadığı saatler sonra fark edilen Alperen'in cansız bedeni ise 17.01'de, bir görevlinin kollarında bina içine alındığı görüldü. Okul içinde 2 dakika 41 saniye tutulan Alperen'in, bu kez 17.03'te üzerine çarşaf sarılı olarak çıkartılıp hastaneye götürüldüğü saptandı.

Çiğli Köyiçi Mahallesi'nde 15 Ağustos'ta meydana gelen olayda, Serkan Sakin ile Buket Sakin çiftinin oğulları Alperen Sakin, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Çiğli Özel Sevgi Yumağı Anaokuluna götürülmek üzere servis şoförü T.İ. ile rehber personel D.K.'ye teslim edildi. Öğrencilerin servisten indirildiği sırada D.K, ağlayan bir öğrenciyi alarak okula girdi. Serviste uyuyan Alperen'i fark etmeyen şoför, aracı okulun yanında bulunan ve otopark olarak kullanılan boş arsaya çekti. Alperen'in kreşte olmadığını saatler sonra fark eden öğretmenler ile görevliler, okulu ve bahçesini aramaya başladı. Aramadan sonuç alınamayınca okulun güvenlik kamera kayıtları incelendi. Görüntüleri izleyen okul yöneticileri ve öğretmenler Alperen'in okula hiç girmediğini gördü. Bunun üzerine okul servisine bakan görevliler, serviste Alperen'in cansız bedenini buldu. Okul yöneticileri polise verdikleri ilk ifadelerinde gerçeği sakladı, Alperen'in uyku saatinde uyutulduğu ve bir daha uyanmaması üzerine hastaneye götürüldüğü söylendi. Bu durumdan şüphelenen polis, bir görevlinin ifadesinden yola çıkarak olayı aydınlattı. Alperen'in kreş servisinde unutulduğu için öldüğü ortaya çıkarıldı. Soruşturma kapsamında servis şoförü T.İ. ile okulu müdürü Y.İ. tutuklandı.

BİLİRKİŞİ RAPORU DENETİMSİZLİĞİ VE İHMALİ ORTAYA KOYDU

Skandalla ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda; "Özel sevgi Yumağı Anaokulu kurucusu olan Y.İ, kurumun mes'ul müdürünün okulda bulunmadığı dönemde, okul içindeki gerekli kontrolleri tam olarak yapmamış. İnisiyatif tamamen çalışanlara bırakılmış, olay günü sabah saati okula uğranılmasına rağmen yoklama sorgulanmamış, D.K. 2 Mayıs 2017 tarihinde işe başlatılmasına rağmen gerekli bildirimlerde bulunulmamış, yeterli eğitim verilmemiş, yine aynı personel için verilen ifadede 'Çünkü bana göre vasıfsız elemandı' şeklinde nitelendirilmeye ve yaşı da tutmamasına rağmen servis ablalığı görevinde çalıştırılmış. Ailelerden teslim alınan çocukların okula varışında gerekli karşılama yapılmamış. Yoklamanın erken saatte alınmaması sorgulanmamış. Kurumda acil durum eylem planı yapılmamış. İlk yardım müdahalelerinde bulunacak personel yetiştirilmemiş" ifadeleri yer aldı.

MAHKEME 20 KASIM'A ERTELENDİ

Olay sonrasında soruşturmayı yürüten savcı, tutuklu sanıklar servis şoförü T.İ, servis şoförünün eşi ve okul sahibi olan Y.İ, tutuksuz sanıklardan servis görevlisi D.K, sorumlu (mesul) müdür B.G. hakkında 'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak', 'Suç delillerini yok etmek' suçlarından toplam 14'er yıl hapis cezası istendi. Öğretmen A.G. hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermekten 6 yıla kadar hapis cezası, okul çalışanı A.S. hakkında ise suç delillerini yok etmekten 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Geçtiğimiz cuma günü Karşıyaka 2'nci Asliye Ceza Mahkemesinde görülen ilk duruşmada tutuklu sanıklarını tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek dava 20 Kasım'a ertelendi. Görülen ilk duruşmanın ardından açıklama yapan Alperen'in babası Serkan Sakin "Adalete güvenimiz tam, inşallah adalet tecelli edecektir" dedi. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Saruhanlı'da 4.4 büyüklüğünde deprem

SONRAKİ HABER

Japonya Başbakanı, Trump’la golf oynarken çukura yuvarlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...