10 Kasım 2017 09:26

Özgörkey Gıda'da sendikalılara işten atma ve baskı

Özgörkey gıda fabrikasının yönetimi sendikal örgütlenmeyi kırmak için 2 işçiyi işten çıkarırken sendika üyeleri üzerinde de baskı uygulanıyor.

Paylaş

İzmir'in Torbalı ilçesinde kurulu bulunan ve 650 işçinin çalıştığı Özgörkey Feast fabrikasında bir süredir örgütlenme çalışması yürüten Hak İş'e bağlı Öz Gıda İş Sendikası çoğunluğu sağlayarak bakanlıktan yetki belgesini aldı.

Sendika işveren temsilcileri ile TİS masasına oturmayı beklerken fabrika yönetimi sendikal örgütlülüğü yok saymaya karar verdi. Fabrikadaki örgütlülüğe tahammül edemeyen yönetim işçiler üzerinde mobbinge başladı. Sendika üyelerinin zorla yerini değiştiren ve ücretsiz izne çıkaran yönetim son olarak 2 işçiyi işten çıkardı.  

1 GÜNLÜK UYARI EYLEMİ YAPILDI

İşten çıkarma ve baskılar Öz Gıda İş sendikası tarafından fabrika önünde protesto edildi. 1 günlük uyarı eyleminde işçilerin işe alınması, mobbing ve baskıların son bulması, usta başı ve vardiya amirlerinin kadın işçiler üzerindeki tehditkar tutumunun son bulması ve sendikal örgütlülüğün tanınması istendi. Talepler kabul edilmezse sendikanın eylemleri devam edecek. Ayrıca çıkarılan işçilerle ilgili hukuki süreç de başlatıldı.

‘BASKIYA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün sendika üyeleri üzerindeki baskıya değinerek “Bizler buna karşıyız ve izin vermeyeceğiz. Çalışan sendika üyelerimiz amirler ve ustalar tarafından haksız şekilde çalıştırılıp yıpratılıyor. Hiçbir çalışan işçi kardeşimize bu şekilde aşağılayıcı ve yıpratıcı davranamaz. Bizler var oldukça haklar her zaman savunulacak ve emeğimizin karşılığını alacağız. Yasalar neyse içeride o uygulansın. Bu iş yerinde sistemin kanuna uygun şekilde yapılması gerek. İşçilerin huzurlu çalışması gerek. Eğer ki içerideki sistem değişmezse bu eylemimiz uyarı ile kalmaz devamlı eyleme dönüşür” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lebanon believes Hariri held in Saudi, wants foreign pressure

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesi işçileri, Rektörü protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...