09 Kasım 2017 19:28

SES Kocaeli Şubesi: Artık yeter! 

SES Kocaeli Şubesi yaptığı açıklamayla Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sonlandırılmasını istedi. 

Paylaş

Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube binasında gerçekleştirilen açıklamaya konuşan SES Kocaeli Şube Eş Başkanı Gökhan Bektaş sözlerine, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden 3 sağlık emekçisinin ailesine başsağlığı dileyerek başladı. 

Tükendikleri, hor göründükleri, saldırıya uğradıklarını vurgulayan Bektaş, "Acı kayıplarımızın ardında bizleri mutsuz eden, geleceğe dair umutsuz bırakan, yoran, tüketen, bazen pes ettiren karanlık bir tablo var: yoğun ve yorucu çalışma koşulları, uzun süren çalışma saatleri, mesleğimizi uygularken yaşadığımız duygusal ve fiziksel yüklenmenin getirdiği yıpranma, yetmezmiş gibi şiddete uğrama riskimiz, değersizleştirilen emeğimiz ve mesleki kimliğimiz, güvencesizlikle yaratılan geleceksizlik. Tükeniyoruz, hor görülüyoruz, saldırıya uğruyoruz, ölüyoruz, öldürülüyoruz! Artık Yeter!" dedi. 

'SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM PROGRAMINI SONLANDIRIN'

Çığlıklarının duyulmasını isteyen Bektaş, "Sadece son 10 yılda 215 sağlık çalışanı iş cinayetleri, uğradıkları şiddet, yaşadıkları baskı ve mobbing, tüketen çalışma koşulları sebepleriyle yaşamdan kopartıldı, ölüyoruz, öldürülüyoruz. Bu çığlığın her yerden duyulmasını istiyoruz. Başta Sağlık Bakanı olmak üzere bu alanda sorumlu olan tüm kişi ve kurumları bu ölümlere bu çığlığa bu acılara sessiz kalmamaya, gerekli adımları atmaya ve Sağlıkta Dönüşüm Programını sonlandırmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye kadın mahkum sayısının en çok arttığı ülkelerden 

SONRAKİ HABER

Sultangazi Habibler Cemevi'ne saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa