08 Kasım 2017 16:36

KESK İzmir KHK’lara karşı oturma eyleminin 36. haftasında

KESK İzmir Şubeler Platformu, KHK’lerle kamu emekçilerini ihraç edilmesini protesto ettiği oturma eyleminin 36. haftasında açıklama yaptı

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) binlerce kamu çalışanın ihraç edilmesini ve açığa alınmasını protesto ettiği oturma eyleminin 36. haftasına basın açıklaması yaptı. 

Karşıyaka iskele karşında oturma etmeni yapan kamu emekçileri, "Baskılara ve Faşizme İnat Birlik Mücadele ve Dayanışma ile Mutlaka Kazanacağız" ve "OHAL kaldırılsın. KHK'lar geri çekilsin. İhraçlar işlerine geri dönsün" yazılı pankartlar açarak sık sık, "Karanlığa teslim olmayacağız" ,  "Yaşasın laik bilimsel anadilde eğitim" , "KHK'lar gidecek biz kalacağız" sloganları attı. 

Basın açıklamasını okuyan Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç, 
OHAL’in ilanıyla birlikte Anayasa’nın ortadan kaldırıldığını ifade etti. Meclis’in tamamen etkisizleştirildiğini belirten Kılıç, “OHAL toplumsal muhalefeti susturmak için bulunmaz bir fırsat olarak görüldü. OHAL gerici, mezhepçi toplumsal bir yapının inşası için kullanıldı. Kadınlara yönelik şiddet, taciz, cinsel istismar vakalarının arttı. Ceza indirimleri ile kadına yönelik şiddetin teşvik edildi” dedi. 

‘MİLLİ EĞİTİM BAKANI İSTİFA ETSİN’

Çıkartılan KHK’lar ile DİSK üyesi 2 bine yakın işçi, KESK üyesi 4 bin 99 kamu emekçisi, 3 bin 315 hekim ve TMMOB üyesi 3 binin üzerinde mühendis, mimar ve şehir plancısının ihraç edildiğini hatırlatan Kılıç, “Kazanacağımızdan eminiz. Bize bu hukuksuzluğu yaşatanlar suç işlemiştir. Er ya da geç yargılanacaklardır. Direnenler hep kazanmamıştır ama kazananlar hep direnenler olmuştur. Mutlaka kazanacağız” dedi. 

Ayrıca TEOG’un kaldırılması ve yeni sisteme geçirilmesini eleştiren kamu emekçileri milli eğitim bakanını istifaya çağırdı. (İzmir/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

TV-Radyo Kulesi’nin inşaatından düşen işçi yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa Komisyonu’nda konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...