Kluh destek işçileri: Mücadelemizi sürdüreceğiz

Kluh Destek’te Çimse-İş’in kendilerine sormadan imzaladığı söyleşmeye karşı çıktıkları için işten atılan işçiler: Mücadeleye devam edeceğiz

07 Kasım 2017 12:45
Paylaş

İstanbul Tuzla’da bulunan Kluh Destek’te Çimse-İş’in kendilerine sormadan imzaladığı söyleşmeye karşı çıktıkları için işten atılan işçiler, fabrika önünde sürdürdükleri direnişe son verdi. “Mücadelemizi hukuki olarak sürdüreceğiz” diyen işçiler, patrondan yana tutum almakla suçladıkları Çimse-İş’e tepki gösterdi. 

Fabrika önünde toplanan işçiler “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” sloganlarını attı. İşten atılan işçiler arasında yer alan İşyeri Baştemsilcisi İlyas Kolbasar, “243 işçinin oyuyla seçilen baştemsilciydim. Ücretin görüşüldüğü son TİS toplantısında masadan kalkmam üzerine diğer temsilciler de imza atmamıştır. Ama Çimse-İş Şube Başkanı ve yöneticileri yüzde 3’lük bir ihanet sözleşmesine imza atmıştır” dedi. 

İŞÇİLER DEMOKRATİK HAKKINI KULLANDI

Kendilerinin ve temsilcilerin onayı olmadan bir sefalet sözleşmesi imzalanmasına tepki gösterdiklerini söyleyen Kolbasar şöyle devam etti: “Sözleşmede iyileştirme yapılmasını istediğimizi söyledik. İşçi arkadaşlarım tepkilerini demokratik ve barışçıl bir şekilde molalarda alkışla protesto ettiler. İşveren uzlaşmak ve sorunu çözmek için adım atmak yerine mobbing uygulamaya ve başka arkadaşları da zorunlu izne çıkarmaya başlamıştır. Bu nedenle birçok kişinin psikolojisi bozuldu.”

ÇİMSE-İŞ’E TEPKİ

İşçilerin bölündüğünü ve içerideki işçilerin tehdit ve baskıyla çalışmaya devam ettiğini ifade eden Kolbasar, “Ama bu işin sorumlusu biz değiliz. İşçilerin taleplerini görmezden gelen işverene de bizi temsil edeceğini sandığımız ve üyesi olduğumuz, bizi satan Çimse-İş Sendikasına çok teşekkür ederiz!” dedi. Bundan sonraki süreçte hukuki mücadeleyi başlatacaklarını söyleyen işçiler, “Bizlere destek olanlara teşekkür ederiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Amedspor'da Ahmet Akcan dönemi

SONRAKİ HABER

Yücel başvurusunda AİHM’den Türkiye’ye son mühlet

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...