06 Kasım 2017 14:49

Kluh’ta direnen işçilere karşı patron-Çimse-İş iş birliği

Şişecam’ın taşeron firması Kluh Destek’te direnişte olan işçiler patron ve Çimse-İş yöneticilerinin direnişi bitirmeye çalıştığını söyledi.

Paylaş

İstanbul Tuzla’da kurulu olan Şişecam’ın taşeron firması Kluh Destek’te işçilerin, kendilerine sormadan imzaladığı sözleşmenin iptal edilmesi için başlattığı direniş kırılmak isteniyor.

Türk-İş’e bağlı Çimse-İş yöneticileriyle patronun direnişi bitirmek için el ele verdiğini söyleyen direnişteki işçiler, Çimse-İş ile görüşme taleplerinin geri çevrildiğini söyledi. Fabrika bahçesine ise 4 polis minibüsü ve TOMA getirildi.

İşçiler fabrika içindeki arkadaşlarına da “İçerideki arkadaşlarımız beraber çıktığımız yolda yanımızda olurlarsa hep beraber kazanırız” diye seslendi. İşçilerin seçtiği İşyeri Baştemsilcisi ve Atılan İşçilerin Sözcüsü İlyas Kolbasar da şu açıklamayı yaptı: “Yönetim polisi yığdı, arkadaşlarımızın bizimle görüşmelerini yasakladı. Bizimle görüşen işten atılıyor. İçerideki arkadaşlara yanlış bilgi veriliyor. İçerideki arkadaşlara bizi kötülüyorlar. Sendika işverenle birlikte her türlü oyunu döndürüyor.” (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tüm Köy Sen'den fındıktaki yeni oyuna tepki

SONRAKİ HABER

Kadın avukatlar pembe ajandaları iade etti: Cinsiyetçilik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...