06 Kasım 2017 16:28

Alp  Altınörs: Yargılandığımız dava bir kumpastır

HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ve beraberindeki 28 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Paylaş

HDP Eşgenel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ve beraberindeki 28 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü. Mahkemede savunma yapan Altınörs, davanın HDP’ye dönük bir kumpas olduğunu söyledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs ve beraberindeki 28 kişinin "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" iddialarıyla haklarında Tokat Savcılığı tarafından "belirsizlik" kararı verdiği davanın ilk duruşması Bitlis 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Van, Ankara, Muş, Batman, Kayseri ve Bitlis barolarından çok sayıda avukatla birlikte, haklarında dava açılan ve 9 ay tutuklu bulunduktan sonra dava görülmeden ara kararla tahliye edilen Alp Altınörs, HDP Tokat Merkez İlçe Eşbaşkanı Erdal Bektaş ve 16 kişi katıldı. 

DURUŞMA 6 SAAT GEÇİKMELİ BAŞLADI

Saat 09.00'da başlaması gereken duruşma 6 saat geç başladı. Salon küçük olduğu için duruşmaya dışarıdan gelen gazeteciler ve aileler de dahil kimse alınmadı. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada 28 kişiye isnat edilen "Zakir Karabulut'un cenaze törenine katılma" ve "Xerzan Şehitliği'ne yapılan ziyaret" iddiaları gibi suçlamalar hatırlatıldı.

TANIKTAN ÇELİŞKİLİ İFADELER

Duruşmada etkin pişmanlık yasasından faydalanan Zeynep Uyar adlı tanık dinlendi.  Çok sayıda kişi hakkında cenazeye katıldıklarını beyan eden Uyar, kişileri teşhis edemeyerek, isimleri karıştırdı. Cenaze esnasında başka illerde olan kişilerin de cenazede bulunduğunu öne süren Uyar, cenazeye Malatya'dan katıldığını iddia ettiği kişinin de Malatya'dan katılmadığı kanıtlandı. Avukatların sorularına cevap vermeyen Uyar, daha önce söylediği beyanlarını tekrar ettiğini söylemesi dikkat çekerken, çelişkili ifadelerin ardından ortamın gerilmesiyle hakim duruşmaya 10 dakika ara verdi. Aranın ardından diğer sanıkların savunmaları alındı. Sanıklar ifadelerinde haklarında yönetilen suçlamaları kabul etmediklerini söyleyerek adli kontrollerinin kaldırılmasını talep etti.

ALTINÖRS: SUÇLAMALAR HAYAL MAHSULÜDÜR

Savunmasında "Bu HDP'ye yönelik bir kumpas davasıdır.” diyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs, “Mezar taşlarının kırılması üzerine il eşbaşkanımız ile birlikte yaptığımız bir mezarlık ziyareti ‘örgüt üyeliği’ne delil gibi sunulmaya çalışılmaktadır. 2 dakika önce cenazedeydi dediği kişinin 2 dakika sonra kim olduğunu bilmediğini söyleyen bir iftiracının yalanlarıyla bu kadar insan 9 ay tutuklu kaldı. Bu suçlamalar hayal mahsulüdür" dedi. Altınörs ayrıca, Ankara emniyetinde gözaltında iken kendisine işkence yapan ve şu anda FETÖ'den Sincan Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hüseyin adlı polis hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Avukat Kazım Bayraktar, itirafçı Zeynep Uyar'ın polislerden "amirim" şeklinde bahsetmesinin kendisinin başından itibaren bu komplonun bir parçası olduğu yönünde makul şüphe uyandırdığını belirtti. Avukatlar müvekkillerinin “adli kontrollerinin” kaldırılmasını ve beraat etmesini istedi. 

Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi, dinlenmeyen sanıkların bir sonraki celsede hazır bulunmasına karar vererek duruşmayı 5 Şubat 2018 tarihine erteledi. Sanıklar hakkındaki adli kontrolün kaldırılması talebi ise oy çokluğuyla reddedildi. (Bitlis/MA)
 

ÖNCEKİ HABER

AP Raportörü Kati Piri'den Demirtaş paylaşımı: Unutulmadı

SONRAKİ HABER

Irak Federal Yüksek Mahkemesi'nden bağımsızlık kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...