06 Kasım 2017 10:34

Erdoğan'dan 'Yeni AKM' açıklaması: 2019'da açılacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 'Yeni AKM Projesi'nin tanıtım toplantısında konuştu. 'Yeni AKM'nin 2019'da açılacağı belirtildi.

Paylaş

Yıkılıp opera binasına dönüştürüleceği açıklanan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) projesinin tanıtımı, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.  Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş yeni AKM'nin 2019'da açılacağını söyledi.  Erdoğan ayrıca Taksim Meydanı’nın hepsinin yayalaştırılacağını ve araç trafiğinin tamamen yer altına alınacağını söyledi.

Tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu binanın yıkılıp yeniden yapılmasına karşı çıkılmasının ideolojik saplantılardan kaynaklandığını gayet iyi biliyoruz. Protestolar, davalar, onca kavganın ardınan nihayet bilimin, aklın, mantığın yoluna gelinmiştir. AKM'nin yıkılarak yeniden inşa süreci başlamış oluyor. 10 yıl önce yapılması gereken bir işe; ancak bugün başlayabiliyoruz. Bundan dolayı çok üzgünüm. Çoktan biz AKM'yi bitirip milletimizin hizmetine sunmuş olacaktık. Bu engellemeyi yapanların sırtlarında yumurta küfesi yok. Bu zihniyet bizim karşımıza her alanda çıkıyor. Sistemin açıklarını kullananan, dışarıdan da destek alan, kurumsallaşmış bir lobi bulunuyor. İBB Başkanı olduğum gün bu lobiyi tespit ettik. Başbakan olduk bu lobinin Türkiye'nin her yerinde faaliyetini gördük. Cumhurbaşkanı olduk dünyanın dört bir yanında etkili olduğunu gördük" dedi.

"3. Havalimanına karşı çıkan güçle, Suriye ve Irak'taki operasyonları sabote eden güç aynı" diyen Erdoğan," AKM'nin yeniden inşası konusunda da kararlı bir tutum sergiledik. Dikleşmedik, dik durduk. Ahlakı ve hukuku bir kenara bırakmadan, hamdolsun bugüne geldik" dedi.

"Yeni AKM'den en çok yıllardır bu projeyi sabote etmek için uğraşanların yararlanacağını" söyleyen Erdoğan, "Onların yanlış yolda gidiyor olmaları, bizi doğru işleri yapmaktan alıkoyamaz" ifadesini kullandı. "Biz nice eserler inşa etmiş bir iktidarız" diyen Erdoğan, Taksim Meydanı'nın araç trafiğine tamamen kapatılacağını da dile getirdi.(İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

'İşimizi geri istiyoruz' eyleminde 2 gözaltı

SONRAKİ HABER

Linyit ocağında gaz sızıntısı: 6 işçi hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa