05 Kasım 2017 11:58
Son Güncellenme Tarihi: 06 Kasım 2017 04:03

Belçika'daki Katalan lider ve 4 bakanı serbest bırakıldı

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Puigdemont ve 4 bakanı hakkında AB genelinde yakalama kararı çıkarılması üzerine Belçika polisine teslim oldu.

Paylaş

Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, İspanya hükümetinin hakkında AB genelinde yakalama kararı çıkarması sonrası Belçika'da polise teslim oldu.

Katalan lider ve dört bakanı teslim olmalarının ardından Belçika'daki bir sorgu yargıcı tarafından koşullu olarak serbest bırakıldı.

Karara göre Puigdemont ve dört bakan ülkeden izinsiz şekilde ayrılamayacak. Bu beş isim aynı zamanda kalacakları yerin adresini de yetkililere vermek zorunda.

Puigdemont, bağımsızlık referandumunun ardından Madrid'in Katalonya'yı doğrudan yönetme kararı almasının ardından Belçika'ya kaçmış, adil bir yargılama garanti edilmediği sürece İspanya'ya dönmeyeceğini söylemişti.

BBC'nin haberine göre Puigdemont ve bakanlar "isyan, ayrılıkçılık ve kamu fonlarını kötüye kullanma" suçlamalarına yanıt vermeleri için aranıyorlar.

Beşlinin 15 gün içinde Belçika'da mahkemeye çıtması gerekiyor. Belçika'nın Puigdemot ve bakanlarını 60 gün içinde İspanya'ya iade etmesi gerekiyor. Ancak bunun için hukuki bir engel konulmadığı sürece iadenin çok daha çabuk gerçekleşebileceği belirtiliyor.

Belçika Savcılığı'ndan yapılan açıklamada "Brüksel Savcılığı'nın aranan tüm insanların koşullu olarak salıverilmesi talebi sorgu yargıçlığı tarafından yerinde görüldü" denidi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Neo-faşistler, Roma’da yürüyüş düzenledi

SONRAKİ HABER

Vicdan ve Adalet Nöbeti Şırnak'ta ölen işçilere adandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...