02 Kasım 2017 10:34

Silahlı saldırıda ölen Avukat Kudbettin Kaya toprağa verildi

Lüks restoranda uzi'li saldırı sonucu hayatını kaybeden Kudbettin Kaya için Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

Paylaş

Silahlı saldırı sonucu ölen Ergenekon davası sanığı avukat Kudbettin Kaya, Zincirlikuyu Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.

DHA'nın haberine göre cenazeye katılan CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Lise döneminden arkadaşımdı. Üniversitede de aynı yurtta kaldık. Aynı odada kaldık. Talihsiz bir şekilde yaşamını yitirdi. Kendine çok özgüvenli İstanbul'un orta yerinde onlarca insanın arasında elini kolunu sallayarak bu ölüm meydana geldi. Umarım arkasındaki güçler ortaya çıkartılır ve faili meçhul kalmaz" dedi.

Kudbettin Kaya'nın cenazesi öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

ERGENEKON DAVASINDA BERAAT ETTİ

Avukat Kudbettin Kaya, 2010 yılında Ergenekon Davası yargılama sürecini etkilediği iddiasıyla düzenlenen operasyonda dönemin savcısı Zekeriya Öz'ün talimatıyla 8 kişiyle birlikte gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Kaya hakkında Adalet eski Bakanı Seyfi Oktay'ın da aralarında bulunduğu 10 kişi ile birlikte ''Ergenekon davası ve soruşturmasını etkilemeye teşebbüs ettikleri'' iddiasıyla dava açılmıştı. Yargılama sonunda Kudbettin Kaya'nın da aralarında bulunduğu sanıklar beraat etmişti.

Habertürk gazetesinden Mustafa Şekeroğlu ve Veli Sarıboğa'nın haberine göre, o dönem uyuşturucu davasında cezaevinde bulunan İranlı Naci Şerifi Zindaşti, 'Terazi' adıyla gizli tanıklık yapmış ve verdiği ifadesinde Kaya'nın uyuşturucu baronlarını cezaevinden kurtarmak için yargıyı etkilediğini söylemişti.

MAFYA ÜNĞAN'IN AVUKATIYDI

Kaya, Zindaşti'nin verdiği ifadeyle tutuklanmıştı. Kaya, son olarak 2014'te Yunanistan'da ele geçirilen 2 ton 100 kilogram uyuşturucu hesaplaşması sonucu Zindaşti'nin kızı ve yeğeninin öldürülmesi talimatını verdiği iddia edilen Orhan Ünğan'ın avukatlığını yapıyordu. ABD ve Yunanistan polisinin ortak gerçekleştirdiği operasyonda, Orhan Ünğan'ın 2 adamı tutuklandı. Uyuşturucunun sahiplerinden olduğu iddia edilen Unğan'm, uyuşturucunun yakalanmasından sorumlu tuttuğu iranh Zindaşti'nin ölüm emrini verdiği iddia edilmişti.

Bu bilgiler ışığında Kaya'nın cinayetinde mafya bağlantısı olduğu ileri sürülüyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Süper Lig'de 11. hafta hakemleri belli oldu

SONRAKİ HABER

'Şeytanla mücadele edecek' akademisyen aranıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...