02 Ağustos 2012 10:17

Tren yolu kapalı, Ankaralı mağdur

SİNCAN - Kayaş arasında bir yıldır banliyö tren işletmeciliği yapılmıyor. Başkentray Projesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışmaları gerekçe gösterilerek 1 Ağustos 2011’de kapatılan sözkonusu banliyö hattı hala açılmadı. Oysa Başkentray Projesi’nin henüz ihalesi bile tamamlanmadı. Ö

Tren yolu kapalı, Ankaralı mağdur
Paylaş

SİNCAN - Kayaş arasında bir yıldır banliyö tren işletmeciliği yapılmıyor. Başkentray Projesi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bazı çalışmaları gerekçe gösterilerek 1 Ağustos 2011’de kapatılan sözkonusu banliyö hattı hala açılmadı. Oysa Başkentray Projesi’nin henüz ihalesi bile tamamlanmadı. Özellikle öğrenci, işçi, memur ve emekli vb. gibi dar gelirli vatandaşların yoğun olarak kullandığı hattın bir yıldır kapalı olması mağduriyeti giderek artırıyor. Yolcu trenlerinin seferlerine çeşitli gerekçeler öne sürülerek son verilmesi uygulamaları gerçekte ise ‘demiryollarının yeniden yapılanması’ adı altındaki politikaların hayata geçirilmesinden başka bir şey değil.

‘HALKIN ULAŞIM HAKKI ENGELLENDİ’

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan BTS Genel Başkanı Yavuz Demirkol, “Demiryollarında şu an yapılan iş, Ankara Gar-Sincan arasında mevcut yolların yanına yeni bir yolun yapılması işidir. Ankara Gar- Kayaş arası demiryolunda ise hala hiçbir çalışma yapılmamaktadır” dedi.

Demirkol, Başkentray Projesi’nin 25 Nisan 2012’de yapılan ihale sürecinin de hala tamamlanmadığını hatırlattı. Bütün bunların bakanlığın ve TCDD Genel Müdürlüğü’nün plan ve programsızlığını bir kez daha ortaya koyduğunu kaydeden Demirkol,  yolcu trenlerinin seferlerine çeşitli gerekçeler öne sürülerek son verilmesinin aslında ‘Demiryollarının Yeniden Yapılanması’ adı altında uygulanan politikaların yansımasından başka bir şey olmadığının altını çizdi.

DÜNYA BANKASI İSTEDİ

Demirkol, Dünya Bankası’nın finansmanıyla Booz-Allen&Hamilton Şirketi’nin 1995’de  hazırladığı ‘TCDD’nin Rehabilitasyonu, Yeniden Yapılandırılması ve Finansman Raporu’ başlıklı raporda ‘TCDD’nin ağırlıklı olarak yük taşımacılığı yapması, yolcu taşımacılığında ise, prestij trenlerinin kullanılması’ önerisi getirdiğini hatırlattı. Demirkol 2002’de Canac firmasınca yayınlanan raporda ise kar getirmeyen hatların kapatılması, bu hatlardaki istasyon ve diğer demiryolu binalarının bir daha işletmeye açılmaması için satılması ya da yıkılması, birkaç prestij treni dışında yolcu taşımacılığından vazgeçilmesi, taşımacılığın kaldırıldığı yerlerdeki arazi ve binaların elden çıkartılması, prestij trenlerinin de özelleştirilmesinin öngörüldüğüne dikkat çekti. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta zengin fakir ayrımı apaçık ortada

SONRAKİ HABER

ÖDP: Ay görevden alınsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...