31 Ekim 2017 18:27

TYB, dikkat çekici etkinlikler ile TÜYAP’ta

Türkiye Yayıncılar Birliği, TUYAP'ta yayıncılıkla ilgili dikkat çekici konuların tartışılacağı birçok etkinliğe imza atıyor.

Paylaş

Türkiye yayıncılık sektöründe faaliyet gösteren yayıncıları ve yayın dağıtımcılarını temsil eden Türkiye Yayıncılar Birliği (TYB); TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ ile birlikte düzenlediği 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında,  yayıncılıkla ilgili önemli konuların, yerli yabancı isimler tarafından tartışılacağı birçok etkinliğe imza atıyor. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de düzenlenen ve Onur Konuğu Kore olan 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 4-12 Kasım tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarında, yurt dışından konukların davetli olduğu ve yayıncılık alanında önemli konuların tartışılacağı uluslararası etkinliklerle yer alıyor. Türkiye Yayıncılar Birliğinin, 36. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarıındaki etkinlikleri arasında; “Prix Voltaire’in Ardından Türkiye ve Dünyada Yayınlama Özgürlüğü”, “PISA 2015 Sonuçları Işığında Eğitim Yayıncılığının Önemi”, “Türkiye ve Kore’de Çizgi Roman Yayıncılığının Durumu”, “Güçlü ve Çeşitli Bir Piyasa İçin Sabit Kitap Fiyatı: Almanya Örneği” başlıklı panel ve yuvarlak masa toplantıları ön plana çıkıyor.

‘TÜRKİYE VE DÜNYADA YAYINLAMA ÖZGÜRLÜĞÜ’

4 Kasım Cumartesi günü, saat 14.00-15.00 arasında Karadeniz Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Prix Voltaire’in Ardından Türkiye ve Dünyada Yayınlama Özgürlüğü” başlıklı panel, Metis Kitap Yayın Yönetmeni Müge Sökmen tarafından yönetilecek. Panele, Uluslararası Yayıncılar Birliği Yayınlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Kristenn Einarsson, Cumhuriyet Gazetesi Kitap Eki Yayın Yönetmeni Turhan Günay ve Yayıncı Cavit Nacitarhan konuşmacı olarak katılıyor. Panelde, Voltaire Ödülü’nün amacı ve 2017 yılındaki bağlamı, Türkiye ve dünyada yayımlama özgürlüğü  tartışılacak. 

‘EĞİTİM YAYINCILIĞININ ÖNEMİ’

PISA sonuçlarında Türkiye 52. sırada yer almıştı. PISA’da yer alan üç değerlendirme alanı olan fen okuryazarlığı, okuma becerileri ve matematik okuryazarlığı alanlarının tümünde Türkiye, genel ortalamanın altında kalmıştı. Panelde, Türkiye’nin PISA 2015 uygulamasında ortalamanın altında kalmasının nedenlerine değinilirken, kaliteli içerikler, içerik çeşitliliği ve eğitim yayıncılığının öğrencilerin gelişimine ve eğitime katkıları konuşulacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaza yapan araç metrobüs yoluna girdi

SONRAKİ HABER

Altyazı’nın kasım sayısı çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...