31 Ekim 2017 17:49

TTB ve SES’ten yaşamına son veren doktora ilişkin açıklama

Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Doktor Ece Ceyda Güdemek’in intihar etmesine ilişkin açıklama yaptı.

Paylaş

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), 29 Ekim'de tarihinde yaşamına son veren Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde çocuk sağlığı ve hastalıkları asistanı olarak çalışan Doktor Ece Ceyda Güdemek’e ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, “İnsanlara umut olmayı seçmiş bir hekimi, dünyaya, hayata güvenle bakmasının beklendiği bir dönemde kaybetmek hepimizi derinden yaralamıştır. Ailesine, yakınlarına, iş arkadaşlarına ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz” denildi.

‘GEREKLİ ADIMLAR ATILSIN, BU ACILAR YAŞANMASIN’

TTB açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi:

“İnsan yaşamının sorumluluğunu üstlendiğimiz ve onurla sürdürdüğümüz meslek hayatımızda düzelmeyen yoğun ve yorucu çalışma koşulları, uzun süren çalışma saatleri, mesleğimizi uygularken yaşadığımız duygusal fiziksel yüklenmenin getirdiği yıpranma, yetmezmiş gibi şiddete uğrama riskimiz, değersizleştirilen emeğimiz ve mesleki kimliğimiz, güvencesizlikle yaratılan geleceksizlik…

Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri, gencecik bir meslektaşımızın hayatını sonlandırmaya götüren koşullara ilgisiz kalmamaya davet ediyoruz.

Artık yeter! Gerekli adımlar atılsın, bir daha bu acılar yaşanmasın…”

SES: DERHAL ÖNLEM ALINSIN

Sağlık Emekçileri sendikası, Güdemek’in hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sağlık emekçileri üzerindeki baskı, mobbing, uzun ve yoğun çalışma saatleri, tükenmişlik artık hayatlarımıza kastetmektedir. Bu son olsun diyor, yetkilileri derhal önlemler almaya davet ediyoruz.”

Doktor Ece Ceyda Güdemek'in 36 saaat nöbet tuttuğu ve çalışma koşulları nedeniyle intihar ettiği öne sürülmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Türel'in istifası istenecek' söylentisi görevinden etti

SONRAKİ HABER

Kaza yapan araç metrobüs yoluna girdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...