30 Ekim 2017 06:17

Şırnak'ta yıkıma tepki: TOKİ konutlarına girmek istemiyorum

Mehmet Kaynar, Şırnak'ta geçen yıl ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası, sağlam raporu olan 3 katlı evinin yıkılmasına tepki gösterdi.

Paylaş

Şırnak’ta 14 Mart 2016 ile 14 Kasım 2016 tarihleri arasında ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından yerle bir edilen mahallelerde bir yandan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından konutlar yapılırken diğer yandan yıkım devam ediyor. 
 
Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı habere göre, yasak sonrası binlerce evin yıkıldığı Yeşilyurt, Bahçelievler, Gazipaşa ile Dicle mahallelerinde hakkında yıkım kararı bulunmayan yüzlerce ev yıkımla karşı karşıya. Bakanlığa bağlı ekipler tarafından yıkımı yapılan evlerin sahipleri ise duruma tepkili.  
 
Çatışmalardan zarar görmeyen evlerinin yıkılmasına tepki gösteren yurttaşlar, herkesin TOKİ konutlarına mahkum edilmek istenildiğini belirtti. Yasağın bitirilmesinin ardından 3 katlı evi hakkında sağlam raporu alan yurttaşlardan Mehmet Kaynar,  hiçbir gerekçe gösterilmeden evinin yıkıldığını aktardı. 2 buçuk dönüm arazi üzerindeki evinin alt katında iş yerinin bulunduğunu kaydeden Kaynar, TOKİ tarafından yapımı devam eden konutlara girmek istemediğini ifade etti.  

Kaynar, yıkılan evinin ardından bazı resmi yetkililerin kendisinden, “PKK'liler evime zarar verdi" diye yazılı imza almak istediklerini dile getirdi. Kağıdı imzalamadığını söyleyen Kaynar şu sözler ile tepkisini dile getirdi: "Cadde üzerinde sağlam olan evimi kepçelerle yıktılar. Ben nasıl başkasına iftira atayım. Evimin yıkılmaması için çok direndim; ama evim yıkıldı. Kaç defadır beni arayıp kağıdı imzalamamı istiyorlar; ancak gitmeyeceğim. Evimi yıkanları mahkemeye vereceğim." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

F1'de şampiyon bir kez daha Lewis Hamilton

SONRAKİ HABER

Kevin Spacey, istismar suçlaması sebebiyle özür diledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa